IN MEMORIAM

Preminuo slavni sportista i vlasnik rekorda koji vjerojatno nikad neće biti srušeni: Uskoro nalaz obdukcije

Poznat i po 'Haselrigovom pravilu'

Tužna vijest iz SAD. Youtube

Avaz Sport

23.7.2020

U srijedu je preminuo Karlton Hazelrig (Carlton Haselrig), bivši hrvač, MMA borac i NFL igrač. U trenutku smrti imao je 54 godine.  Prema informacijama kojima raspolažu američki mediji, slavni sportaš preminuo je prirodnom smrću, ali za konačnu potvrdu će se pričekati obdukcijski nalaz. 

Hazelrig je bio zaista vrhunski sportaš koji je ispisao historiju kao jedini hrvač s čak šest NCAA titula u teškoj kategoriji, a naslove je osvajao i u 1. i u 2. Diviziji. Američki portali pišu da je to rekord koji se "vjerojatno nikad neće srušiti" jer je NCAA promijenio pravilo koje je Hazelrigu dopuštalo da se takmiči i osvaja titule u dvije različite divizije.

2. Diviziju osvajao je 1987., 1988. i 1989. godine, a tada su mu NCAA pravila omogućavala da nastupa i u 1. Diviziji koju je također osvojio u svakoj od spomenutih godina. 

To je dovelo do formiranja nečega što je postalo poznato pod nazivom 'Haselrigovo pravilo', a isto je zabranilo hrvačima iz nižih divizija da nastupaju u 1. Diviziji, piše ESPN i tako zapravo objašnjava zašto će se njegov individualni rekord sa šest titula teško nadmašiti. 

Hazelrig  je na koledžu upisao nevjerojatan omjer - 143-2-1 a u jednom je trenutku nanizao 122 NCAA meča bez poraza. U Diviziji 1 nije nikada upisao poraz, a Amerikanci ističu i da je imao pobjedu nad tada budućim olimpijskom pobjednikom Kurtom Angleom. Nakon hrvačke karijere Hazelrig je stigao u NFL gdje je bio član Pitsburg "Steelersa" i Nju Jork "Jetsa". 

Potom se posvetio i MMA-u u kojem je upisao tri pobjede iz pet profesionalnih mečeva. Iza sebe ostavio suprugu i devetero djece, prnose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.