BORILAČKI SPORT

Prva rekacija Nurmagomedova i poruka Porijea: Ako se Habib ne vraća imate novog prvaka

Nurmagomedov podijelio snimak nokauta

Meč iz Abu Dabija: Porije slavio. Mirror

N. Demirović

24.1.2021

Habib Nurmagomedov otišao je i prije meča Konora Mekgregora (Conor McGregor) i Dastina Porijea (Dustin Porije) iz Abu Dabija, gdje je boravio protekle sedmice. Međutim, jasno je da je nije u dobrim odnosima s Ircem i za koga je navijao. Nakon meča, njegova reakcija je stigal na društvenim mrežama. 

On je podijelio snimak nokauta i uz ime Porijea stavio oznaku dijamanta, što je i nadimak Amerikanca.

S druge strane Porije je nakon meča bio ushićen. Iznenadio je svijet pobjedom.

- Maks Holovej (Max Holloway) kaže da je najbolji bokser u diviziji. Svaka mu čast, ali pobijedio sam ga dva puta. Mislim da sam dobro boksovao i s Konorom. Ulovio me je par puta u kontri, znali smo koliko je tu opasan. Nekada imam tendenciju da izgubim kontrolu.  Želim da povrijedim protivnika, pa ulazim u situacije u kojima sam u nevolji. Znali smo da Konor ima najbolji tajming u diviziji, ali mene jednostavno nije briga za to. Čestitke Konoru, profesionalno se ponio poslije poraza, on je pravi profesionalac. Sada smo 1:1, možda ćemo morati da napravimo treću borbu. Sretan sam ko sam i zadovoljan sam onim što vidim u ogledalu - rekao je Porije. 

Na pitanje šta je slijedeće i šta mu treba da postane prvak, bio je jasan. 

- Mislim da je ovo bila borba za prvaka. Konor i ja smo najbolji, a ja sam pobijedio. Ako se Habib ne vraća i pojas nema vlasnika, imate novog prvaka - poručio je Dastin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.