UFC FIGHT NIGHT 184

Volkov prekidom u drugoj rundi zaustavio nikad lošijeg Overima

Rus je odmah krenuo agresivno, a Overim je odgovorio prevelikom defenzivnom, taktikom kretanja uz ogradu borilišta i pokušavanjem anuliranja šteta

Pravih napada od Nizozemca nije bilo, dok je Rus polako radio sve veću štetu. Screenshot

G. Š. / Fight Site

7.2.2021

Vjerojatno najslabiju borbu svoje velike MMA karijere odradio je Alistar Overim (Alistair Overeem) u glavnoj borbi UFC "Fight Night 184" održanog u Las Vegasu. Prekidom u drugoj rundi zaustavio ga je Aleksandr Volkov (Alexander), no već je vrlo rano u borbi postalo jasno u kojem će smjeru ona otići. 

Taktika borbe


Rus je odmah krenuo agresivno, a Overim je odgovorio prevelikom defenzivnom, taktikom kretanja uz ogradu borilišta i pokušavanjem anuliranja šteta. Pravih napada od Nizozemca nije bilo, dok je Rus polako radio sve veću štetu. Sredinom prve runde bio je "Reem" prvi put u problemima, no nije se usudio Volkov žešće napasti, nego je nastavio svoju pomno osmišljenu strategiju te je dominantno prvu rundu priveo kraju.

Niti u drugoj rundi nije se od Overima moglo vidjeti išta bolje. Volkov je nastavio graditi svoj put prema pobjedi i u tome je uspio nakon dvije minute. Prvo je serijom udaraca još jednom uzdrmao Alistara i natjerao ga na bijeg, no nakon iduće prave serije bijega više nije bilo. Pogodio je Volkov dva vezana udarca te je Overim završio na podu, a smisla dalje napadati nije bilo. Sudija je uskočio i prekinuo borbu u kojoj legendarni Alistar nije mogao baš ništa. I na ovaj način je ugašena njegova napada o posljednjem pohodu na titulu. 

Nizozemac je u ovoj borbi bio spor, neodlučan i mentalno nespreman, što je nevjerojatno za nekoga s 21 godinom MMA karijere iza sebe te nekoga svjesnog kako mu je ovo posljednja šansa za rezultat koji mu nedostaje.

Poraz Edgara

Overim nije jedina legenda i budući član Kuće slavnih zaustavljen na ovoj priredbi. Još gore prošao je bivši prvak lake kategorije, Frenki Edgar (Frankie). Njega je udarcem koljenom u bradu zaustavio Kori Sendhefen (Cory Sandhagen) i to nakon samo pola minute prve runde njihovog duela.

Precizno je naciljao i pogodio točno u bradu, a Edgar je istog trenutka pao bez svijesti. Sendhefen je tako ponovno postao kandidat za napad na titulu bantam kategorije, dok je Frenki uklonjen s tog puta i vjerojatno neće uspjeti doći do toga da postane prvi borac u historiji koji je napao UFC titulu u tri različite kategorije. 39 mu je godina i pitanje je ima li vremena za još jedan povratak, posebno nakon najtežeg poraza u karijeri.

UFC Fight Night 184 - Rezultati

Alexander Volkov def. Alistair Overeem - TKO (R2 2:06)

Cory Sandhagen def. Frankie Edgar - KO (R1 0:28)

Clay Guida def. Michael Johnson - jednoglasna sudačka odluka

Alexandre Pantoja def. Manel Kape - jednoglasna sudačka odluka

Beneil Dariush def. Carlos Diego Ferreira - podijeljena sudačka odluka

Danilo Marques def. Mike Rodríguez - SUB (R2 4:52)

Devonte Smith def. Justin Jaynes - TKO (R2 3:38)

Karol Rosa def. Joselyne Edwards - jednoglasna sudačka odluka

Lara Procópio def. Molly McCann - jednoglasna sudačka odluka

Seung Woo Choi def. Youssef Zalal - jednoglasna sudačka odluka

Timur Valiev def. Martin Day - jednoglasna sudačka odluka

Ode Osbourne def. Jerome Rivera - KO (R1 0:26)

(fightsite.hr)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.