POŠTUJE FILIPINCA

Ugas odbranio titulu pa poručio: Pakjao je legenda, dao bih mu revanš

U borbi održanoj u subotu kubanski bokser odbranio WBA titulu u velter kategoriji

Detalj sa meča održanog prije dva dana. AFP

E. Ćosić

24.8.2021

Kubanski bokser Jordenis Ugas (Yordenis) poručio je kako će vrlo rado prihvatiti revanš sa legendarnim bokserom Menijem Pakjaom (Manny Pacquiao), ukoliko to Filipinac želi.

Podsjećamo, Pakjao se u subotu vratio u ring nakon dvogodišnje pauze i pokušao vratiti WBA titulu u velter kategoriji, ali je Ugas bio bolji i jednoglasnom odlukom slavio. Nakon meča se pojavila vijest kako legendarni Filipinac razmišlja i o konačnom povlačenju iz ovog sporta.

Dao bih mu revanš, 200 posto. Znate, Meni je velike legenda, veliki borac. Ako želi revanš, nema sumnje da će ga biti. Legenda poput njega to zaslužuje, izjavio je Ugas, koji u karijeri ima skor 27-4, prenosi "Sportklub".

I da 42-godišnji Pakjao odbije ponudu za revanš, te da se ipak odluči penzionisati, Ugas tvrdi da će pamtiti borbu održanu u subotu. 

- Želim da se zahvalim Meniju Pakjau što je dijelio ring sa mnom. On je jedan od najvećih boraca u historiji. Uvijek ću ga poštovati, ali ne samo zbog toga, već i zato što je gospodin i veliki čovek, rekao je Ugas.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.