VELIKI POVRATAK ŠAMPIONA

Adnan Ćatić u spektakularnoj borbi izgubio od Mađara Silija

U drugoj rundi naš bokser je pokušao uspostaviti ravnotežu, ali je zaradio nezgodnu povredu arkade

Adnan Ćatić. Arhiva

Piše: G. Š.

27.3.2022

Bosanskohercegovački bokser Adnan Ćatić alijas Feliks Šturm (Felix Sturm) večeras je u spektakularnoj borbi održanoj u dortmundskom "Westfalenhalleu" izgubio od Mađara Ištvana Silija (Istvan Szili), odlukom sudija nakon 12 rundi. 

Ofanziva Mađara

Sili je ofanzivno ušao u meč, kako je i najavio, i diktirao tempo u prvoj rundi. U drugoj rundi naš bokser je pokušao uspostaviti ravnotežu, ali je zaradio nezgodnu povredu arkade koja je kasnije bila veliki hendikep.

Treće runda otvorena je novim atacima Silija, koji je ponovo bio aktivniji.

U četvrtoj rundi Čatićeva arkada je još više otvorena od udaraca, tako da je našem bokseru i krv pravila veliki problem.

Mađar je bio u ofanzivi i u petoj rundi, ali nisu izostali ni Ćatićevi precizni udarci.

Šesta runda je bila izjednačena, a 38 sekundi prije završetka sedme runde sudije je morao nakratko prekinuti meč zbog jakog krvarenja Ćatićeve arkade. Osma runda otvorena je žestokim napadom i udarcima Mađara, a naš bokser je tek u finišu uspio plasirati nekoliko snažnih udaraca.


Odluka sudija

U devetoj rundi vidjeli smo nekoliko razmjena snažnih udaraca, s tim što je Mađar i dalje bio aktivniji (Ćatićeva arkada je prokrvarila u finišu svake runde).

Deseta runda pripala je Siliju, ali je i Ćatić plasirao nekoliko preciznih, jakih udaraca. Jedanaesta, kao mi 12. runda bila je slična prethodne, te su konačnu odluku donijele sudije.

Ćatić, peterostruki svjetski šampion, u dosadašnjoj karijeri ostvario 42 pobjede u 51 borbi. S druge strane, tridesetdevetogodišnji Sili je tokom dvanaestogodišnje profesionalne karijere ostvario 26 pobjeda, uz dva poraza i remija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.