UFC

Brajan Ortega majstor je velikih preokreta, a evo kako je "ugušio" Svansona

Ortega je trenutno drugoplasirani izazivač perolake kategorije i dva puta se borio za titulu

Ortega je više puta pokazao svoj opasan stil. PRINTSCREEN

M. K.

12.7.2022

Jako zanimljiv obračun u perolakoj kategoriji čeka nas ovog vikenda na UFC on ABC 3 eventu.

Brajan Ortega (Brian) i Đair Rodrigez (Yair Rodriguez) borit će se u "main eventu" spomenute priredbe, a radi se o dvoboju dvojice visokorangiranih izazivača, piše FightSite.hr.

Ortega je trenutno drugoplasirani izazivač perolake kategorije i dva puta se borio za titulu (oba put izgubio), dok Rodrigez dijeli treće mjesto s Emetom (Emmett).

 Kroz prvih nekoliko UFC mečeva, postao je poznat kao borac koji gotovo uvijek gubi sve dok ne dođe do prilike za ‘‘submission‘‘.


Jedan od boraca koji je bio bolji nakon prve runde jeste i legendarni Kab Svanson (Cub Swanson). On se krajem 2017. godine obračunao s Ortegom, a dojam je kako je u prvoj rundi ipak bio bolji. Kvalitetnije je Svanson djelovao u stojci, ali Ortega je strpljivo čekao svoju priliku za "submission".

Brajan je priliku dočekao nakon nešto više od tri minute unutar druge runde.

On i Svanson bili su usred razmjene u klinču, a Ortega je iskoristio priliku za hvatanje "giljotine" iako su obojica bili u stojećem položaju. Svanson je znao da je u nevolji, a Ortega je ubrzo krenuo u realiziranje svog "submissiona". Svanson je ubrzo morao "tapkati" i Ortega je došao do vjerovatno najveće pobjede u dotadašnjoj karijeri. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.