UFC

Poznati borac tvrdi da je Mahačev varao: Navodno je koristio infuziju?

Den Huker tvrdi da je šampion lake kategorije koristio nedozovljeni tretman poslije skidanja kila za oficijalno vaganje

Poznati borac tvrdi da je Mahačev varao. SCREENSHOT/Twitter

13.2.2023

Islam Mahačev (Makhachev) je jučer odbranio titulu protiv Aleksandra Volkanovskog u glavnoj borbi UFC 284 događaja koji je održan u Pertu.

Bila je to njegova prva odbrana titule koju je osvojio sjajnom serijom pobjeda, gdje se među borcima koje je savladao nalazi i Den Huker (Dan Hooker), poznati borac s Novog Zelanda.

Nakon njihove borbe Huker nije puno govorio protiv Mahačeva, ali je napomenuo kako bi izgledalo drugačije da borbu nije prihvatio kao zamjenski borac.

Ipak, sad je nakon UFC 284 odabrao napad i to prozvavši Islama za varanje. 

Huker smatra kako je on koristio infuziju za brži oporavak od skidanja kilograma, proces koji je zabranjen u UFC-u već nekoliko godina.

- Glupan misli da može doputovati u Australiju i angažovati medicinsku sestru koja ću mu dati infuziju te da to nitko neće saznati - napisao je u jednoj objavi na Twitteru. 

Odmah nakon toga Huker je u sljedećoj objavio označio agenciju USADA da reaguje, a dodao je fotografiju članka koji otkriva kako korištenje infuzije rezultira dvogodišnjom suspenzijom. 

Nažalost po njega, Huker nije iznio nikakve dokaze, pa je teško zaključiti odakle mu pobude za ovakav napad samo dan nakon borbe kojoj je i sam prisustvovao.

Ako ta medicinska sestra uistinu postoji i Huker je došao do informacije ko je ona, ključna bi bila njezina izjava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.