OTVORIO DUŠU

Poznati UFC borac objelodanio da je biseksualac

Ne želim napustiti promociju zbog homofobije među navijačima, kaže Molina

Molina: Bitno je šta radim u oktagonu. UFC

N. D.

18.3.2023

Poznati MMA borac, i član UFC-a, najjače svjetske promocije, Džef Molina (Jeff), objavio je da je biseksualac.

Molina je tako postao prvi UFC borac ikada koji se javno identifikovao kao član "LGBTQ+" zajednice. Naime, na sve je utjcalo to što je na društvenim mrežama nedavno procurio njegov intimni video, a tim povodom, Molina je podugačkom izjavom na Twitteru objelodanio svoje seksualno opredjeljenje.

Između ostalog, on je istakao da "ne želi da napusti promociju zbog homofobije među navijačima, i da želi da bude poznat po svom radu u oktagonu".

Molina trenutno ima skor 11-2, a od toga 3-0 u UFC-u, takmičeći se u "muha" kategoriji, nakon što se pridružio elitnoj promociji pobjedom u "Izazivačkoj seriji 30". Njegova posljednja borba bila je pobjeda podijeljenom odlukom protiv Žalgasa Žumagulova u junu 2022. godine.

Molina je tada dospio u centar pažnje svjetske javnosti nakon što je tokom borbe nosio šorc sa natpisom u bojama duge. Nakon te borbe, rekao je da je razočaran reakcijom svojih navijača koji su ga osudili, i nazvao to "smiješnim", uz poruku da će "podržati bilo šta u zajednici koja je već neko vrijeme ugnjetavana".

Nakon te borbe, Molina je suspendovan od strane Atletske komisije Nevade, uz optužbe da je bio umiješan u šemu igara u koju je bio uključen i njegov trener, koji je navodno radio kao agent za jednu onlajn kladionicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.