"VELIKI ZALOGAJ"

Karatista Anes Bostandžić nakon plasmana na Evropske igre za "Avaz": Nadam se medalji!

Talentovani Bostandžić se kvalifikovao za Evropske igre zahvaljujući sjajnim rezultatima u prethodnom periodu

Bostandžić: Velika čast predstavljati BiH. Avaz

4.4.2023

Bosna i Hercegovina će imati predstavnika na Evropskim igrama u Poljskoj.

Velika nada bosanskohercegovačkog karatea i član Karate kluba Champion Ilidža, Anes Bostandžić, se zahvaljujući sjajnim rezultatima u prethodnom periodu uspio kvalifikovati i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu, u kategoriji preko 84 kilograma.

19-godišnji karatista je u svojoj karijeri osvojio Svjetsku seniorsku ligu održanu u Atini, osvojio je srebrenu medalju na seniorskom turniru serije A u Konji, balkanski prvak i višestruki državni prvak. Trenutno se nalazi na 6. mjestu Svjetske karate federacije (WKF) u svojoj kategoriji.

Sjajni Bostandžić nije imao nimalo lagan zadatak da dođe na ovaj nivo, s obzirom da je on prije sedam godina zbog teškog Guillain Barre sindroma bio u invalidskim kolicima.

O teškoj borbi, njegovim uspjesima i budućim planovima razgovarali smo sa Anesom.

Ispunjenje dječačkih snova

- Stvarno, to je zaista nevjerovatan osjećaj. Sve što sam sanjao kao mali, svi moji dječački snovi, oni se sada ispunjavaju i dižu na neki viši nivo. Nešto što je bilo samo san. Sada putujemo na to takmičenje i drago mi je što sam uspio da budem prvi iz Bosne i Hercegovine koji se uspio kvalifikovati na Evropske igre. To mi predstavlja veliku čast – kazao je Bostandžić u razgovoru za portal „Avaza“. 

Anes Bostandžić. Facebook

Kako i sam kaže, dnevno trenira dva do tri puta. Sprema se na različite načine i uradit će sve što ga može dovesti do vrhunskog rezultata na tom takmičenju.

Nada se medalji

- Do sad u historiji Bosne i Hercegovine, još uvijek medalja sa Evropskih igara nije došla. Znam da je to veliki zalogaj, ali, ako Bog da, nadamo se medalji - rekao je Bostandžić.

Podsjećamo, Evropske igre je kontinentalno takmičenje od velikog prestiža, a ove godine se održava u Krakovu u Poljskoj od 22. do 23. juna, a karatista Anes Bostandžić će se takmičiti kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.