KARATE

Nejra i Emina Sipović ponovo odlično predstavile BiH na turniru u Makedoniji

Članice KK "Ippon" iz Sarajeva su osvojile druga mjesta u svojim kategorijama

Sestre Sipović nagrađene u Makedoniji. Facebook

N. H.

2.5.2023

Nejra Sipović i Emina Sipović, karate reprezentativke Bosne i Hercegovine i članice KK „Ippon“ iz Sarajeva, na Internacionalnom turniru „Olimpik Open“, održanom u Skoplju 29. aprila su ponovo napravile odlične rezultate.

Nejra Sipović je osvojila drugo mjesto kategorije ispod 23 godine do 55 kilograma, te treće mjesto u seniorskom dijelu turnira. Emina Sipović je bila druga kategorije ispod 23 godine do 61 kilograma. 

- Na Internacionalnom turniru “Olimpik Open”, održanom u Skoplju (29.04.2023.), naše takmičarke KK “Ippon” iz Sarajeva su osvojile izvanredne rezultate:

Nejra Sipović - 2. mjesto kategorija U23 do 55 kg, te 3. mjesto seniorke open

Emina Sipović - 2. mjesto kategorija U23 do 61 kg

Na takmičenju je nastupilo preko 800 takmičara iz 12 zemalja, a kunkurencija je bila izuzetno jaka samim tim što su učešće uzeli i olimpijski, svjetski i evropski prvaci.

Ovom prilikom se zahvaljujemo na pozivu i izuzetnom gostoprimstvu organizatora takmičenja, a ujedno i selektoru makedonske reprezentacije, Aleksandar Kuzmanovski i Kristijanu Mladenovskom, kao i na odličnoj organizaciji i visokoj profesionalnosti.

Pored lijepe i divne sportske atmosfere, također, drago nam je što smo imali priliku odraditi zajednički trening sa karate klubom Olimpik, a isti je vodio bivši višestruki prvak svijeta Haldun Alagaš iz Turske.

Pored dobrog organizovanog takmičenja i treninga, Aleksandar je organizovao i divno druženje u jednoj opuštenoj atmosferi na kojem su se razmjenjivala lijepa iskustva na temu ovog plemenitog sporta – stoji u objavi njihovog kluba "Ippon". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.