TV ALFA

Iron Puki: Uskoro odlazim u Dubai na pripreme

Otkrio je i koliko mu je značilo odlazak u Sjedinjene Američke Države na boksersku konvenciju u najstarijoj i elitnoj bokserskoj diviziji WBA

Edin Puhalo u emisiji "Naše Priče". TV Alfa

Avaz.ba

27.1.2024

Najjača i najstarija bokserska organizacija WBA objavila je najnoviju listu najboljih boksera, odnosno izazivača za svjetskog prvaka. Na ovoj listi naš najbolji profesionalni bokser Edin Puhalo (Iron Puki) nalazi se na 10. mjestu u kruzer kategoriji.

Najbolji i najuspješniji bh. profesionalni bokser Edin Puhalo (alias Iron Puki) bio je gost emisije „Naše priče“ na TV Alfa. Prisjetili su se njegovih borbi iz predhodne godine, a Edin je otkrio i da mu je u planu da uskoro otputuje u Dubai na pripreme.

Otkrio je i koliko mu je značilo odlazak u Sjedinjene Američke Države na boksersku konvenciju u najstarijoj i elitnoj bokserskoj diviziji WBA.

- To je bila velika stvar za mene, ali i za našu Bosnu i Hercegovinu jer po prvi put u historiji naše države imamo WBA prvaka i učesnika u ovoj elitnoj bokserskoj diviziji. Čast mi je bila što sam imao priliku da na najbolji mogući način predstavim sebe, ali i našu državu - poručio je Puhalo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.