SARAJEVO

U Sarajevu predstavljeni bh. karatisti koji su nedavno osvojili medalje na Evropskom prvenstvu

Predsjednik Karate saveza BiH Zdenko Klepić čestitao je osvajačima medalja

Karate savez BiH. Fena

FENA

14.2.2024

Karate savez Bosne i Hercegovine predstavio je danas u Sarajevu osvajače medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 takmičare u Gruziji, te ponovo skrenuo pažnju na nedovoljnu podršku institucija jednom od najuspješnijih sportova u BiH.

Osvajači medalja

Istaknuto je da su zlatne medalje osvojili Emina Sipović, Ali Arnautović, Anes Bostandžić i Bekir Grabus, a u ukupnom poretku ispred BiH su bile samo Francuska i Italija.

Također, srebrenu medalju osvojila je Ajla Sipović, a bronzanu Nejra Sipović.

Čestitali pobjednicima 

Predsjednik Karate saveza BiH Zdenko Klepić čestitao je osvajačima medalja i poručio da su ti uspjesi rezultat ozbiljnog rada i zalaganja, te da na njih svi možemo biti ponosni.

Emina Sipović je naglasila da je put do zlatne medalje bio vrlo zahtjevan, ali da je u finalu dobila predstavnicu Slovenije rezultatom 4 - 1, na šta je izuzetno ponosna.

Bostandžić je izjavio da je imao težak raspored na prvenstvu da bi u finalnoj borbi protiv predstavnika Azerbejdžana pobijedio nadmoćno rezultatom 8 - 0 i postao prvak Evrope.

Arnautović je naveo da je u finalu pobijedio predstavnika Ukrajine koji je do te borbe bio prvak Evrope, te prvi na svjetskoj rang-listi u svojoj kategoriji.

Grabus je pojasnio da u borbi za zlato pobijedio borca iz Gruzije i ujedno tada aktuelnog prvaka Evrope, što mu predstavlja motiv da pokuša osvojiti zlato i na Svjetskom prvenstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.