VELIKI DOGAĐAJ

Krem MMA regionalne scene: Sve o FNC 17 u Beogradu

Nekoliko borbi tokom večeri

Dio učesnika. Nikola Tomić/Telegraf.rs

Telegraf.rs

1.6.2024

Beograd i Beogradska arena ove subote bit će domaćini jednog od najvećih MMA događaja u regionu.

Event pod imenom "FNC 17", u režiji najjače promocije u jugoistočnoj Evropi, okupit će "krem" regionalne MMA scene, a može se reći i da je s pravom najavljen kao najveći događaj ikada, s obzirom na "fajt kard".

Ko se bori

Sve oči publike bit će uperene prije svega u glavni meč večeri, i okršaj Darka Stošića i Mirana Fabjana. "Zaratili" su slovenački "Roki" i popularni "Čekić", i dugo nije viđen ovakav "hajp" oko jedne MMA borbe. Potpuno je jasno, da je najbolji srbijanski teškaš veliki favorit u ovom dvoboju, ali pokazao je Fabjan da nije za podcjenjivanje. Ipak, ostaje nam da vidimo da li će uspjeti da dođe do najveće pobjede u MMA karijeri, ili će Stošić nastaviti svoj nokauterski niz.

U sunaslovnoj borbi, videt ćemo okršaj za titulu u velter kategoriji, između prvaka Nikole Joksovića, i izazivača Stefana Negucića. Mnogi upravo od ove borbe imaju najveća očekivanja, s obzirom na ujednačenost oba borca, te bi mogli vidjeti zaista spektakularan meč. Joksović je suvereni vladar velter kategorije, a Negucić se vraća u oktagon poslije teške povrede, i želi odmah do šampionskog pojasa.

Osim ovoga, još jedan "povratnički" meč imat ćemo priliku da vidimo i u okršaju Dušana Džakića i Franciska Barija Kroate. Popularni "Kiborg" se u kavez vraća poslije gotovo pet godina pauze sa velikim ambicijama, ali i kao veliki "anderdog", dok na drugoj strani Kroata želi da nastavi sa pobjedama u FNC-u, nakon što je prethodno u Beogradu slavio protiv Vasa Bakočevića.

Posebno zanimljivo bit će u okršaju upravo "Psiha", Vasa Bakočevića i brazilskog borca, Aleksandrea Ribeira, s obzirom da je riječ o okršaju u boksu golim šakama (bare knuckle). Brazilcu će ovo biti debi u ovoj disciplini, dok je Bakočević za sada neporažen i ima četiri vezane pobede.

Protiv Brazilca će se boriti i Marko Bojković, koji će u kavez ući protiv Žulija Pereire. Popularni "Skulkrašer" važi za jednog od najperspektivnijih boraca, i u profi karijeri još ne zna za poraz.

Jovan Marjanović borit će se protiv Breda Vilera, dok će se najbolja srbijanska MMA borkinja Marina Spasić, naći u oktagonu s imenjakinjom, Marinom Nikom, koja je "pala" vagu za 200 grama, ali meč će i pored toga biti održan.

Početak u 19 sati

Popularni "Mlata", Aleksandar Vukosavljević, traži novu pobjedu protiv Andrije Stojiljkovića, dok će mladi Vojislav Simičić u uvodnom meču večeri raditi protiv Jana Vaclaveka iz Češke.

Događaj počinje od 19 sati, a osim devet borbi, bit će prikazana i najava za FON rijaliti, u produkciji FNC-a, a u kojem su treneri srpskog i hrvatskog tima bili Vaso Bakočević i Filip Pejić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.