KOŠARKA

Čampara: U Slovačkoj sam odradio dobar posao, ne razmišljam o 'A' reprezentaciji

Fena

7.8.2017

Košarkaš Real Madrida i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara izabran je u najbolju petorku proteklog evropskog prvenstva za igrače do 18 godina u Slovačkoj, na kojem je bh. selekcija zauzela osmo mjesto.

Mladi organizator igre predvodio je selekciju BiH na smotri najboljih juniorskih ekipa Starog kontinenta, a prosječno je postizao 21 poen, 3.5 asistencija i 2.2 skoka po utakmici.

U idelanu petorku takmičenja uvršten je zajedno s Litvancem Arnasom Veličkom, Špancem Sergijem Martinezom, Turčinom Ragipom Berkeom i Srbijancem Nikolom Miškovićem.

Čampara je za Fenu izjavio da je zadovoljan svojim igrama na tom takmičenju, kao i ukupnim dojmom koji je selekcija BiH ostavila na takmičenju.

- Zadovoljan sam nastupom naše ekipe i u jednoj mjeri svojim igrama. Mislim da sam odradio dobar posao. Veliki broj naših igrača je prvi put nastupio na evropskom prvenstvu tako da nam je nedostajalo iskustva da bi učinili nešto više - rekao je Čampara.

Naglašava da je osmo mjesto u Evropi dobar plasman s obzirom na to da je mnoštvo problema pratilo reprezentaciju u pripremnom periodu, a vjeruje da bi ukupni plasman reprezentacije BiH sigurno bio bolji da je ekipa bila kompletna.

- Imali smo dosta problema tokom priprema, mučile su nas povrede. Falilo nam je nekoliko bitnih igrača što je možda i bio uzrok pada u ekipi u posljednjih nekoliko mečeva. Umor je učinio svoje jer nismo imali igrače za rotaciju, što se najbolje moglo vidjeti u meču protiv Srbije. Zadovoljni smo opstankom u A diviziji i nadamo se da će iduće takmičenje biti bolje za naš tim - zaključio je mladi bh. košarkaš.

Najavljeni odlazak naturalizovanog košarkaša BiH Alexa Renfroea iz seniorske selekcije BiH mogao bi otvoriti mjesto za talentovanog Čamparu, ukoliko je selektor Duško Vujošević pratio njegove nastupe i ako je voljan pružiti priliku tako mladom igraču na poziciji organizatora igre.

Čampara kaže da nije razmišljao o tome, ali ranije se nadao da će se njegovo ime naći na širem spisku seniorske reprezentacije BiH.

- Nadao sam se širem spisku na početku priprema seniorske reprezentacije BiH, ali to se nije desilo. Ne znam šta se dešava u taboru A selekcije, ali nadam se da ćemo naći što bolje rješenje za sve pozicije i da ćemo proći pretkvalifikacije - rekao je Čampara.

Čampara ima još dvije godine ugovora s madridskim Realom. U narednom periodu vjerovatno će otići na posudbu u neki klub, jer ne očekuje da će za osamnaestogodišnjaka biti mnogo mjesta za igru u prvom timu španskog velikana.

- S mojim menadžerom dogovaram da nađemo neki klub gdje ću imati više prilika za igru, ali još uvijek se ništa ne zna - zaključio je mladi bh. reprezentativac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.