ŠOKANTNO

Lebron Džejms je cijelu finalnu seriju bio povrijeđen

Jutarnji

9.6.2018

Nakon finalne serije NBA lige, u kojoj su Golden Stejt Variorsi pobijedili Klivlend Kavalirse sa 4:0 u seriji i odbranili naslov NBA prvaka, u medije je procurio zanimljiv detalj. 

Lebron Džejms (Le Bron James) je cijelu finalnu seriju bio povrijeđen. 

Novinari ESPN-a i "USA Todaya" Brajan Vindhorts (Brian Windhorts) i Sem Amik (Sam Amick) tvrde da je još od prve utakmice finala, koju je Klivlend izgubio u produžetku, Lebron igrao s povredom desne ruke. Navodno je opalio šakom po ploči u svlačionici, zbog čega je zaradio oteklinu.

- Šta se dogodilo? Sam sam se povrijedio nakon prve utakmice. Bilo je to veoma emotivno za mene. Nemate puno takvih prilika, posebice u finalu u gostima protiv Golden Stejta. I emocije su me ponijele. Praktički sam tri utakmice igrao sa slomljenom rukom, tako stvari stoje - rekao je Džejms nakon četvrte utakmice koju su Variorsi dobili 108:85.

A tu prvu utakmicu, nakon koje se Džejms povrijedio u svlačionici, Variorsi su dobili 124:114 u produžetku i nakon nje je sve krenulo po zlu za Kavalirse. Džejms je u finalu prosječno ubacivao 34 poena, uz 10 skokova i 8.5 skokova, uz postotak šuta iz igre 52 posto. A igrao je povrijeđen.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.