KOŠARKA

Vujošević objavio spisak igrača za 4. ciklus kvalifikacija za EP

Fena

20.7.2018

Stručni štab muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine sa selektorom Duškom Vujoševićem na čelu saopćio je danas spisak od 24 igrača za 4. ciklus kvalifikacionih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. 

Na spisku selektora su: Nemanja Gordić, Amar Gegić, Adi Zahiragić, Darko Talić, Marko Rikalo, Džanan Musa, Edin Atić, Almir Hasandić, Ibrahim Durmo, Aleksandar Lazić, Nedžad Muratović, Nedim Buza, Adin Vrabac, Milan Milošević, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Andrija Stipanović, Elmedin Kikanović, Markus Lončar, Jusuf Nurkić, Robert Rikić i Obrad Tomić.

Selektor Vujošević izrazio je nadu da će u ovom ciklusu imati na raspolaganju kompletan igrački kadar.

- Došao sam u BiH, iako je taj moj čin naišao na velike otpore van BiH. Uzimajući u obzir težak poraz protiv Francuske, doživio sam rezultatsku i ljudsku satisfakciju, ali imam utisak da smo mi iz stručnog štaba sve usamljeniji. Apeliram na sve ljude koji su na bilo koji način uključeni u funkcioniranje Košarkaškog saveza BiH, a i one koji nisu, da se aktivno i timski uključe u pokušaju da se osigura da u predstojećim akcijama imamo na raspolaganju kompletan igrački sastav i najbolje moguće uvjete za pripreme - rekao je Vujošević, a prenosi KSBiH. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.