KOŠARKA

Jasmin Repeša o reprezentaciji BiH: Moja je obaveza da pomognem

Repeša: Situacija je u cajtnotu

Avaz Sport

31.8.2018

Jasmin Repeša jedno je od najvećih trenerskih imena u regionu. Činjenica da je trenutno bez angažmana kao i da je rođeni Čapljinac bio je dodatni razlog da predstavnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine kontaktiraju iskusnog stručnjaka, kao moguće rješenje za upražnjenu poziciju glavnog trenera naše reprezentacije.

Podsjetimo, selektor Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti voditi "Zmajeve" u predstojeća dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u septembru (Finska, Češka).

Reprezentaciju je zbog toga trebao voditi Vujoševićev pomoćnik Mensur Bajramović. No, samo četiri dana prije okupljanja reprezentacije (3. septembar u Sarajevu), Bajramović je zbog angažmana u Hong Kongu odustao od klupe "Zmajeva"… A šta na sve to kaže Repeša?

- Bilo je kontakata sa Košarkaškim savezom BiH. S obzirom na novonastalu situaciju, da trener Vujošević nije u stanju voditi ovaj ciklus, kao i da je njegov pomoćnik Bajramović dobio angažman, jasno je da je cijela situacija u cajtnotu - kaže Repeša (57) za "Dnevni avaz" i dodaje da je njegova obaveza pomoći reprezentaciji BiH te ljudima koje poznajem u i oko Saveza savjetom ili na neki drugi način.

No, kaže da konkretnog razgovora o njegovom angažmanu u predstojećem ciklusu nije bilo.

- O tome nismo razgovarali, nemam ništa pametno reći na tu temu - izjavio je Repeša.

Podsjetimo, Repeša je trenersku karijeru izgradio u Hrvatskoj, gdje je vodio Cibonu, Split, Cedevitu… Bio je i selektor reprezentacije Hrvatske. Vodio je i druge velike ekipe kao što su Fortitudo Bolonja, Virtus Rim, Beneton, Unikaha… 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.