KOŠARKA

Arena spremna za duel BiH i Finske

Dobili smo striktne upute FIBA-e, kaže Feđa Jovanović

Avaz Sport

10.10.2018

Gradska arena “Husejin Smajlović” u Zenici bit će domaćin reprezentaciji Bosne i Hercegovine u sklopu drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati 2019. godine u Kini.

Naši najbolji košarkaši ugostit će 3. decembra reprezentaciju Finske.

Tehnički detalji 

Tim povodom, jučer je održan još jedan radni sastanak kako bi se dogovorili svi detalji uoči utakmice. Predstavnici Košarkaškog saveza BiH ističu da su veoma zadovoljni podrškom u Zenici te očekuju da će, uz sitne korekcije, sve biti spremno za predstojeći kvalifikacijski duel. Partner KSBiH u organizaciji utakmice je Regionalni košarkaški savez Zenica.

- Reprezentacija BiH ponovno je u Zenici. Dobili smo striktne upute od Svjetske košarkaške federacije (FIBA) koje uvjete trebamo ispuniti za organizaciju. Završavamo tehničke stvari i vjerujem da ćemo biti spremni i prije zakazanog roka. Sretan sam, kao košarkaš, da naše najbolje momke možemo ugostiti u najboljoj dvorani koju imamo u BiH - rekao nam je predsjednik KS Zenica i član Upravnog odbora KSBiH Feđa Jovanović.

Podrška ekipi

Iz menadžmenta Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici zahvalni su KSBiH što su im pružili priliku da dočekaju “Zmajeve”.

- Očekujemo ne samo od građana Zenice nego i od svih ljubitelja košarke u BiH da 3. decembra budu ovdje i pruže podršku našim košarkašima. Moramo zahvaliti i Gradskoj upravi, koja je pokrovitelj ove utakmice - saopćeno je iz ovog preduzeća.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.