REDOVNO KOLO

Spars i Zrinjski sutra igraju mečeve 5. kola ABA 2 lige

Utakmica počinje u 19 sati

Ilustracija

Fena

23.10.2018

Košarkaši sarajevskog Sparsa i Zrinjskog iz Mostara sutra će igrati mečeve petog kola regionalne ABA 2 lige.

Sparse očekuje težak ispit na gostovanju ekipi Splita, koja nakon četiri odigrana kola ima stopostotan učinak. Sarajevski tim je, također, odlično započeo sezonu i trenutno je četvrta ekipa takmičenja s omjerom od tri pobjede i jednog poraza.

Trener Sparsa Marko Trbić očekuje teško gostovanje protiv ekipe koju krasi kombinacija iskustva i mladosti.

- Znamo da nas čeka teško gostovanje. Ekipa Splita je sigurno tim koji igra s najviše energije uz dobru odbranu i kombinaciju iskustva i mladosti. Znamo da će nam biti teško, međutim, pokušat ćemo dati svoj maksimum, da odgovorimo svojom igrom na njihovu i da utakmicu držimo što duže neizvjesnom, pa možda i pobijedimo - izjavio je Trbić.

Igrač Sparsa Kenan Kamenjaš očekuje utakmicu u visokom ritmu te naglašava da Sparsi ne idu u Split s "bijelom zastavom".

- Utakmica protiv Splita će biti vrlo teška i u visokom ritmu, s obzirom na to da se radi o ekipi koja ima skor 4:0. Mi sigurno u Split ne idemo s bijelom zastavom. Potrudit ćemo se da odigramo što bolje i ako se pruži prilika za pobjedu, sigurno da je nećemo ispustiti - rekao je Kamenjaš.

Utakmica počinje u 19 sati.

Zrinjski će, također, sutra od 19 sati na svom terenu u dvorani "Bijeli brijeg" pokušati ostvariti prvu pobjedu u ovoj sezoni ABA lige protiv makedonskog MZT-a iz Skoplja.

Mostarci nakon četiri odigrana kola nisu uspjeli upisati pobjedu i trenutno zauzimaju posljednje mjesto na tabeli, dok je MZT trenutno treći s tri upisane pobjede.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.