ZMAJEVI

Repeša ne ostaje selektor, dva imena u prvom planu

Vedran Bosnić i Denis Bajramović važe za glavne kandidate za klupu naših košarkaša

Bosnić: Kontaktirao sa predstavnicima KSBiH

Avaz Sport

29.10.2018

Jasmin Repeša neće ostati na dužnosti selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kako smo saznali, iskusni stručnjak, koji je prošlog mjeseca vodio "Zmajeve" u dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine (porazi od Finske i Češke), spreman je pomoći Košarkaškom savezu BiH, ali u ovom momentu ne na dužnosti glavnog čovjeka seniorske selekcije. 

S druge strane, u konkurenciji više imena za njegovog nasljednika na klupi BiH kao najozbiljniji kandidati spominju se Denis Bajramović (57), aktuelni šef struke sarajevskog Bosna-Royala, te Vedran Bosnić (42), nekadašnji košarkaš Bosne i niza inozemnih klubova.

Bosnić je kao trener desetak godina veoma uspješno radio u Švedskoj u kojoj je osvojio nekoliko titula. Zaslužan je i za napredak seniorske reprezentacije Švedske s kojom je, između ostalog, prošle godine dva puta savladao "Zmajeve" u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvnestvo.

Trenutno vodi švicarsku ekipu Ženeve. Saznali smo da su sa Bosnićem kontaktirali predstavnici Košarkaškog saveza BiH i da je on spreman, u slučaju dogovora, preuzeti kormilo "Zmajeva".

Bajramović je prije Bosne radio u rodnom Dubrovniku, Cavtatu, ljubljanskoj Olimpiji, Šibeniku, Zagrebu, kao i na Kosovu. Bio je jedan od Repešinih pomoćnika u našoj reprezentaciji u kvalifikacijskim mečevima u septembru. Bio je prije pet godina pomoćnik i tadašnjem selektoru "Zmajeva" Aleksandru Petroviću. Očekuje se da će Upravni odbor KSBiH uskoro objaviti ime novog selektora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.