KOŠARKA

Enes Kanter poručio Turkogluu: Još si Erdoanov pas

Izjavio da strahuje za život

Kanter: Oduzeli mu pasoš 2017. godine. Twitter

Avaz Sport

8.1.2019

Enes Kanter, igrač Njujork niksa, odgovorio je na optužbe predsjednika Košarkaškog saveza Turske Hidajeta Turkoglua (Hidayet), koji je optužio košarkaša za iznošenje lažnih informacija.

Kanter je izjavio da strahuje za svoj život jer bi ga turske vlasti mogle ubiti zbog toga što javno govori protiv predsjednika Turske.

Turkoglu je izjavio da Kanter zbog drugih razloga ne može ući u Veliku Britaniju.

- Zabrinut sam neistinama koje je iznio Enes Kanter, pripadnik Fetulahove terorističke organizacije (FETO), a tiču se tvrdnji da bi mogao biti ubijen u Londonu od turskih vlasti. Zbog problema s vizom on ne može putovati po svijetu od 2017. godine, tako da laže da neće u Veliku Britaniju zbog straha od atentata. To je poznato odavno, ali on ovo koristi u političke svrhe, a sve protiv Turske - stoji između ostalog u saopćenju koje je izdao Turkoglu.

Turski košarkaš ubrzo je odgovorio, a pored fotografije koju je postavio na Twitteru izvrijeđao je predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdoğan).


- Ovo su moje putne isprave i ne postoji nijedan problem s vizom. Ja mogu ići u London. Ti si ili izgubio kontakt sa stvarnošću ili si još Erdoanov pas. Nastavi mahati repom - napisao je Kanter. 

Kanteru je 2017. godine oduzet pasoš Turske, a iste godine ga se odrekla i njegova porodica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.