KRIZA

Prvi tim u rasulu, prostorije prazne, telefoni isključeni...

"Studenti" su ispali iz najvišeg ranga

E. J.

17.6.2019

Prostorije prazne, telefoni isključeni, više ne postoji ni internet-stranica...

- Birali ste nepostojeći broj - automatska je poruka centrale koju dobijete ako ste dovoljno naivni i pokušate telefonskim putem, na zvanične klupske brojeve, kontaktirati s nekim iz Košarkaškog kluba Bosna, odnosno saznati neku informaciju o trenutnom stanju u nekadašnjem prvaku Evrope.

Uzaludni pozivi

I taj uzaludni poziv pokazuje, ipak, da se, kad god pomislite da sarajevski “Studenti” ne mogu potonuti niže, ljudi koji (ne) vode ovaj klub pobrinu da pronađu neko novo dno.

Pored već ugašenih telefonskih brojeva, u funkciji više nije ni zvanična internet-stranica KK Bosna, klupske prostorija zjape prazne pa se polako, ali sigurno, zatire svaki trag postojanja ponosa bosanskohercegovačkog sporta.

A oni koji su za to odgovorni, u tome, očito, ne vide ništa čudno. Da vide, odavno bi izašli u javnost i saopćili da su zagrizli prevelik zalogaj i priznali da nisu u stanju ne samo voditi klub nego ni održavati privid postojanja nekadašnjeg velikana.

Ništa od obećanja

Naslušali smo se prije približno godinu i po bajki o oporavku velikog kluba, dolasku bh. talenata koji će činiti okosnicu igračkog kadra, novih sponzora, povratku u regionalnu ABA ligu...

Naravno, od toga nije bilo ništa, ne samo da je prvi tim ispao iz lige, a igrački kadar doživio rasulo nego je u finansijski ponor skliznuo i Košarkaški klub Royal, preko kojeg su “Studenti”, pod imenom Bosna-Royal, nastavili takmičarski živjeti.

Jedina komunikacija sa “svijetom” održava se putem Facebook stranice KK Bosna-Royal.

No, ni na njoj se ne može vidjeti ništa ozbiljnije osim povremenih i patetičnih prozivki na račun Skupštine, i klupske i Kantonalne, koje bi trebale, valjda, spašavati ono što su upropaštavali isti oni koji ih danas prozivaju.

Ko upravlja klubom?

Pitanje je i ko danas upravlja Košarkaškim klubom Bosna. Nedavno je Harun Mahmutović izjavio da je još u junu prošle godine dao ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora i da se poslije toga UO više nikad nije sastao.

Čudno mu je bilo i to da se ni klupska Skupština ne sastaje više od godinu i po. A nakon ovih njegovih konstatacija, najčudnije zvuči nedavno saopćenje KK Royal, gdje je Mahmutović, također, zvanično bio predsjednik, u kojem piše da su “Skupština, Nadzorni odbor i Upravni odbor KK Bosna imali punu kontrolu nad KK Royal”. Postavlja se pitanje šta su i kako kontrolirala tijela koja se uopće i ne sastaju.

25

poraza u 26 susreta imao  je Bosna-Royal prošle sezone u Prvenstvu BiH i ispao iz  najvišeg ranga


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.