OKK ČELIK

Bulajić: Novim igračkim akvizicijama želimo napraviti iskorak

OKK Čelik je danas kvalitetan klub. FENA

Avaz Sport

26.8.2020

Povodom Odluke Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da Omladinski košarkaški klub Čelik od naredne jeseni nastupa u Premijer ligi BiH, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je košarkaše, stručni štab i upravu tog sportskog kolektiva.

Kasumović je rekao da je sretan zbog zasluženog uspjeha OKK Čelik i svima je čestitao, kao i navijačima jer će imati priliku da uživaju u igrama najboljih košarkaških timova u našoj državi.

- Vi ste sada u najvišem rangu i prema tome, imat ćete veliku podršku Grada i mene kao gradonačelnika. OKK Čelik je primjer kako se ozbiljno i domaćinski vodi jedan sportski kolektiv, onako kako to radi vaš gradonačelnik u protekle nepune četiri godine - dodao je Kasumović.

Grad Zenica na godišnjem nivou za sport izdvaja 2,1 milion KM i, kako je istakao gradonačelnik Kasumović, raspodjelom tih sredstava rukovodi Komisija sastavljena od predstavnika sportskih klubova, saopćeno je iz Gradske uprave.

Predsjednik OKK Čelik Goran Bulajić rekao je da je ulazak u Premijer ligu BiH plod višegodišnjeg kvalitetnog rada i domaćinskog ponašanja svih u klubu.

- Podrška Grada i gradonačelnika klubu bila je očita. Danas imamo kvalitetan klub, bez dugova, kojeg smo prije osam mjeseci nadogradili kvalitetnim trenerskim rješenjem u liku i djelu Josipa Pandže. Najnovijim igračkim akvizicijama poput Milivoja Božovića, Harisa Ćurovca i Srđana Gavrića želimo napraviti iskorak više - naveoje Bulajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.