EUROBASKET

Irena Vrančić: Spremne smo da damo sve od sebe i pružimo najbolju partiju do sada

Selektor "Zmajica" Goran Lojo jučer je odredio i finalni roster za EP, koji čine 12 igračica

Ženska košarkaška reprezentacija BiH. KSBiH

Piše: G. Šumar

17.6.2021

Nakon više od mjesec dana priprema, ženska košarkaška reprezentacija BiH danas (15 sati) će odigrati prvu utakmicu na Eurobasketu, poslije pauze od 22 godine. Protivnik i nije baš idealan za “probijanje leda”, selekcija Belgije jedan je od favorita Evropskog prvenstva u Španiji i Francuskoj.

Belgijske "Mačke"

Predvođene sjajnom Emmom Messemann, inače saigračicom naše Jonquel Jones u evropskom klupskom prvaku Ekaterinburgu, belgijske “Mačke” strahovito su napredovale posljednjih godina te očekuju da bi upravo na ovom EP mogle ostvariti najveći uspjeh u historiji reprezentacije (dosad im je jedina medalja bronza iz 2017. godine). Međutim, u današnjem meču nešto će se pitati i naše Zmajice, koje su dosad pokazale da se nikoga ne boje i da se mogu nositi sa velesilama.

- Igramo protiv Belgije prvu utakmicu, smatramo da su najjača ekipa u našoj grupi. Maksimalno smo fokusirane, spremne da damo sve od sebe i pružimo najbolju partiju do sada, ističe bh. reprezentativka Irena Vrančić.


Finalni roster

Selektor "Zmajica" Goran Lojo jučer je odredio i finalni roster za EP, koji čine sljedećih 12 igračica: Milica Deura (kapiten), Marica Gajić, Irena Vrančić, Nikolina Delić, Anđela Delić, Jonquel Jones, Matea Tavić, Melisa Brčaninović, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Nikolina Džebo i Nikolina Babić.

Utakmica BiH – Belgija igra se u dvorani "Rhenus Sport" u Strazburu pred publikom. Meč će biti u direktnom TV prijenosu na kanalu Sport Klub 1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.