OKK ČELIK ZENICA

Bulajić: Pandža i Božović odlaze, do sutra čekamo izjašnjenje ostalih igrača

Dodao je kako nije tačna informacija da je odlazak najavio i Haris Ćurevac

Bulajić: Igrači su postali nervozni, kao i trener, u situaciji gdje ne možemo kontrolisati novčane tokove. FENA

FENA

7.12.2021

Omladinski košarkaški klub Čelik postigao je načelan dogovor o sporazumnom raskidu ugovora s trenerom Josipom Pandžom i Milivojem Božovićem, potvrdio je predsjednik kluba Goran Bulajić.


Nestabilna finansijska situacija

Dodao je kako nije tačna informacija da je odlazak najavio i Haris Ćurevac, ali da i od njega, kao i od ostalih igrača, očekuje da se izjasne o svom statusu i željama.

- Generalno je situacija, što se tiče finansiranja, postala nestabilna. Igrači su postali nervozni, kao i trener, u situaciji gdje ne možemo kontrolisati novčane tokove. Tako je i uslijedilo to saopćenje igrača, koje su u petak prenijeli mediji. Jučer smo održali sastanak, na kojem smo im uspjeli isplatiti zaostalu, septembarsku plaću, a igračima je saopštena situacija oko stanja u klubu. Za sada smo samo postigli načelan dogovor o raskidu ugovora s trenerom Josipom Pandžom i Milivojem Božovićem i oni, sigurno, odlaze. Korektno smo se razišli - napominje Bulajić.


Izjašnjavanje do srijede

Ostali su igrači, dodaje, najavili da će se u toku dana, a najdalje do srijede izjasniti o svom status te “želji i volji da igraju pod ovim uslovima”.

Tek nakon što se izjasne igrači, najavljuje Bulajić, donijet će odgovarajuće odluke za utakmicu narednog, 8. kola, u kojem bi trebali gostovati kod bijeljinskog Radnika.

Čelik je trenutno, s omjerom 1-5, zajedno sa Zrinjskim i Bosnom Royal, na samom dnu tablele Prvenstva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.