RUSIJA

Egzodus u CSKA: Ekipu uslijed invazije na Ukrajinu napustilo šest košarkaša

Klub poručio kako razumije odluku sportista

Heket: Posljednji u nizu koji je napustio klub. AGENCIJE

A. V. / Anadolija

2.3.2022

Italijan Danijel Heket (Daniel Hachett) napustio je ekipu CSKA Moskva i tako postao šesti košarkaš koji je napustio taj klub od početka vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini, javlja Anadolu Agency (AA).

Rukovodstvo CSKA Moskva potvrdilo je da je njegove redove u proteklih nekoliko dana napustilo šest košarkaša, a posljednji je otišao Heket.

Prije Heketa, trofejni klub iz glavnog grada Rusije napustili su i Gruzijac Tornike Šengelija (Shengelia), Danac Ife Lundberg (Iffe), Litvanac Marius Grigonis, Nijemac Johanes Vojtman (Johannes Voigtmann) i Rus Džoel Bolomboj (Joel Bolomboy).

- Iako je ovaj potez protivan uslovima ugovora, klub razumije odluku sportista. Status ugovora igrača bit će riješen kada se političko i sportsko okruženje u Evropi vrati u normalu - navodi se u saopćenju kluba.

Zbog ruskog napada na Ukrajinu suspendirano je učešće ekipe CSKA Moskva u košarkaškoj Turkish Airlines Euroligi. Taj tim je odigrao 24 euroligaške utakmice ove sezone, zabilježivši 14 pobjeda i deset poraza te se do suspenzije nalazio na šestom mjestu na tabeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.