BEOGRAD

Zvezda poslije velike drame savladala Partizan i odbranila naslov ABA lige

Utakmicu u Pioniru obilježili su navijački neredi

"Crveno-beli" na kraju uspješniji. ABA LIGA

Piše: A. V.

6.6.2022

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su naslov prvaka ABA lige nakon što su u majstorici finala poslije velike drame savladali gradskog rivala Partizan.

Rezultat je glasio 80:77 za Zvezdu, koja je prelomila utakmicu u posljednjoj minuti trojkom Nejta Voltersa (Nate Wolters) sa zvukom sirene.

Najefikasniji kod Zvezde bio je pak Dejan Davidovac s 15 koševa, dok je Volters dodao 12, a Nikola Kalinić 11.

Kod Partizana je briljirao Kevin Panter (Punter) s 27 poena, ali on nije bio dovoljan za pobjedu. Dvocifreni su bili još samo Dalas Mur (Dallas Moore) i Aleksa Avramović s po 11 koševa.

Naglasimo i to da je utakmica u Pioniru bila prekidana više puta. Najozbiljniji incident desio se početkom drugog poluvremena kada su navijači Zvezde počeli ubacivati razne predmete na parket. Sudije i igrači Partizana pobjegli su u svlačionicu, a potom su navijači utrčali na parket.

Odluka ABA lige je bila da se utakmica neće nastaviti sve dok se dvorana ne isprazni, a nakon što je to na kraju učinjeno, duel je nastavljen poslije skoro sat vremena.

Zvezda je u konačnici slavila, a ovo joj je bila šesta titula prvaka ABA lige, kojom se po broju naslova izjednačila s dosadašnjim rekorderom Partizanom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.