ZBOG LOŠIH REZULTATA

Klub iz ABA lige pred Novu godinu smanjio igračima plate

Uprava kluba je odlučila da igračima smanji platu za 50 posto

Igokea: Igračima smanjena plata. ABA liga

H. J. I.

5.1.2023

Poslije serije loših rezultata, tačnije četiri poraza zaredom, uprava Igokee reagovala je smanjenjem plata igračima za 50 posto.

- Ja sam lično sa svakim igračem pojedinačno obavio razgovor. Sa pojedincima nimalo prijatan. Na prvo mjesto ću staviti kapitena Marka Jošila, sa kojim sam razgovarao vrlo otvoreno. Ima mnogo razloga za ovu lošu seriju. Nismo imali veliki broj igrača, teške utakmice, putovanja. Na sve to, dođe nam Djeda Mraz za Novu godinu i pokloni nam kaznu oduzimanja 50 posto plate. Nimalo prijatan osjećaj meni kao čovjeku jer se osjećam poniženo, kao da svoj posao nisam radio kako treba. Gorak ukus, ali šta je tu je - rekao je trener Dragan Bajić.

Igokea je grupnu fazu FIBA Lige šampiona okončala na trećem mjestu, tako da za ulazak u osminu finala će morati da preskoči još jednu prepreku. Hapoel je bio drugi u grupi. Sljedeću utakmicu u ovom takmičenju odigrat će protiv izraelskog Hapoel Holona.


- To je ekipa koja je do posljednjeg kola držala prvu poziciju u grupi za direktan plasman u TOP 16 fazu. Međutim, porazom od Ostendea su došli u situaciju da igraju razigravanje sa nama. Dobro su posloženi, sa jako kvalitetnim Amerikancima. Na prvo mjesto ću staviti Reglanda koji je motor tima. Stvarno ih vodi individualnim kvalitetom i pruža sjajne partije. I ostali dio tima, sa Džonsonom, Džonsom, i sa još nekoliko Amerikanaca na vanjskim i centarskim pozicijama, sigurno će biti težak ispit za nas. Pokušali smo u ovih par dana da treniramo, budemo na okupu. Ima nas deset, pa ćemo vidjeti šta i koliko možemo učiniti protiv favorizovanog protivnika - istakao je Bajić.

Igokea se nalazi na devetoj poziciji u ABA regionalnoj ABA ligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.