NBA LIGA

Janis i Lebron izabrani kao kapiteni Ol-star ekipa

Ol-star vikend i sva zabava koju nose održati će se od 17. do 19. februara u Solt Lejk Sitiju

Lebron James. AP Photo/Mark J. Terrill

27.1.2023

Lebron Džejms(Lebron James) je izabran za svoj jubilarni devetanesti nastup na ol-star vikendu, te će tako sustići legendarnog Karima Abdul-Džabara (Kareem Abdul-Jabbar) i u toj kategoriji. 

Postoje realne šanse da će popularni "Kralj" prestići Abdul-Džabara i po broju postignutih poena, pa je za vjerovati da će biti organizovana i ceremonija u njegovu čast. 

Janis Adetokumbo (Giannis Antetkounmpo) je izabran kao igrač sa najviše glasova od publike i članova medija iz istočne konferencije.

Uz njih dvojicu je izabrano još osam startera, a igrači izabrani iz Zapadne konferencije su: Stef Kari (Steph Curry), Luka Dončić, Nikola Jokić i Zajon Vilijamson (Zion Williamson) 

Istok će predstavljati: Kevin Durent (Durant), Kajri Irving (Kyrie), Donovan Mičel (Mitchell) i Džejson Tejtum ( Jayson Tatum).

Janis i Lebron će biti počašćeni da budu prvi kapiteni u sasvim novom formatu izbora saigrača.

Prethodnih godina su kapiteni birali svoje saigrače nekoliko dana ranije uživo na televiziji, a Džejms je bio neporažen u igranju ol-star utakmica u ovakvom formatu.

Ove godine su iz NBA lige odlučili da odu još korak dalje, pa će kapiteni birati članove ekipe na licu mjesta, što će dodatno zadovoljiti mnogobroje gledaoce.


Postoje upitnici oko pojedinih igrača i njihovog nastupa. Luka Dončić se povrijedio u duelu sa Finiks Sansima, dok Wilijamson i Durent izbivaju sa terena već duži perio i upitno je da li će stići da se vrate na teren do tada. 

Uz tradicionalnu utakmicu, u danima ranije će biti odigrana utakmica između košarkaša koji su u prvoj ili drugoj godini profesionalne karijere, kao i takmičenja u šutiranju trica i zakucavanju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.