TRENER BEOGRAĐANA

Šta je Obradović rekao nakon Reala, javno pozvao doktora Partizana da uradi jednu stvar

Ja sam rekao da sam ponosan na košarkaše, na ovo što rade. Čak i večeras smo odigrali dobro, poručio je Obradović

Željko Obradović. KK Partizan

E. Ć.

2.5.2023

Trener Partizana Željko Obradović obratio se na press konferenciji nakon što je njegov tim izgubio od Real Madrida u 3. utakmici četvrtfinalne serije ple-ofa Eurolige (80:82).

Obradović je govorio o mnogim stvarima koje su uticale na ovaj rezultat, a javno je i pozvao doktora da uradi jednu stvar.

Pitali su ga o stanju Dantea Egzuma (Exum), koji je bio povrijeđen nakon hrvačkog zahvata Geršona Jabuselea (Guerschon Yabusele) u madridskom haosu, a večeras je ipak zabilježio određenu minutažu.

- I tu su se pojavile neke vrste raznoraznih interpretacija. Ja ću da zamolim doktora Jakovljevića da objavi kako je njegov prst izgledao u Madridu, pošto je to izgledalo katastrofa. Želio je da pomogne i zahvaljujem mu se. Aleksa se žalio na povredu ruke, ne znam za sada - rekao je Obradović.

Partizan je bio odličan na otvaranju, ali je onda uslijedio pad.

- Ja sam rekao da sam ponosan na košarkaše, na ovo što rade. Čak i večeras smo odigrali dobro. Pred utakmicu sam najavio i dao informaciju, da oni ima 11 igrača koji igraju u NBA. Imaju luksuz da biraju ko će da igra.

Tavareš (Walter Tavares) je najdominantniji, ali nemam razlog da ne vjerujem u košarkaše. Znam da će imati vetar u leđa od naših navijača - poručio je Obradović.

Jedno od pitanja je bilo vezano i za posljednji napad.

- Posljednji posjed je bio neki kontakt, ne bih to komentarisao. Nad Danteom, ali ne bih govorio - naveo je Obradović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.