ODLUČUJUĆA UTAKMICA

Legenda Reala uoči Partizana: Nismo sigurni da ćemo pobijediti

Vraćamo se kući poslije dva vezana poraza od njih, ali čitave sezone smo radili za prednost domaćeg terena, rekao je Fernandez

Rudi Fernandez. Marca

E. Ć.

9.5.2023

Košarkaši Real Madrida sutra dočekuju Partizan u petoj, odlučujućoj utakmici četvrtfinala Eurolige.

Kapiten i legenda Reala Rudi Fernandez (Rudy) najavio je okršaj sa Beograđanima, nakon što su se "Kraljevi" vratili nakon dva domaća poraza.

- Vraćamo se kući poslije dva vezana poraza od njih, ali čitave sezone smo radili za prednost domaćeg terena i uz pomoć šestog igrača sa tribina idemo po pobjedu. 

Jedina važna stvar je pobjeda, a motivacija nam je Fajnal for. Ne razmišljamo o tome šta bi značilo da se vratimo iz 0:2 i da je to historijski podvig. Shvatili smo sa kojom dinamikom moramo da se nosimo sa njima. 

Ključno je da mijenjamo odbranu, čak i kada imaju igrača kao što je Panter (Kevin Punter). Moramo da budemo dobri na svojoj polovini i natjeramo ih da daju maksimum u napadu, kao u Beogradu - rekao je Fernandez.

Ova utakmica je finale za Real, to ističe i legendarni Fernandez.

- Nismo sigurni da ćemo pobijediti, jer bi to bila greška. Važno je da odigramo čvrsto i nađemo pravi osjećaj.

To bi ovaj tim učinilo opasnim: da budemo gladni i da imamo brojne opcije. Za nas je ovo finale. Moramo da damo sve od sebe.

U prve dvije utakmice nismo bili svoji. Pred nama je najbolji trener u Evropi, koliko se ja razumijem i tim koji igra vrlo dobro i na strani. Svaka sezona je drugačija.

Prethodne smo imali problema jer je za igrače mentalno veoma teško da igraju toliko utakmica. Sada imamo probleme sa povredama, ali i dalje vidim jak tim. Mi koji smo tu moramo da damo sve od sebe i borimo se za titule - poručio je Fernandez.

Podsjetimo, utakmica Real Madrida i Partizana igra se s početkom od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.