BRILJANTNI BH. KOŠARKAŠ

Sutra u "Dnevnom avazu" ekskluzivni intervju Džanana Muse, prvaka Evrope: Zahvalan sam Bogu!

Nevjerovatan je osjećaj biti opet na vrhu Evrope, poslije onog Evropskog prvenstva koje sam imao sa reprezentacijom, rekao je Musa

Musa: Svjetski, a naš. Twitter

26.5.2023

Bosna i Hercegovina je dugo čekala na šampiona u nekoj od najjačih takmičenja u svijetu košarke. Čekanje je završilo prošle nedjelje kada je Real Madrid slavio u finalu Eurolige u Kaunasu protiv Olimpijakosa (79:78) i došao do najprestižnijeg trofeja u evropskoj košarci.

O osvajanju Eurolige, osjećaju i sjećanja koje je to probudilo, plej-ofu ACB lige i nastupu za reprezentaciju Džanan Musa je ekskluzivno govorio za „Dnevni avaz“.

- Nevjerovatan je osjećaj biti opet na vrhu Evrope, poslije onog Evropskog prvenstva koje sam imao sa reprezentacijom. Nešto je posebno. Uvijek težiš ka tome da imaš taj osjećaj opet. Taj osjećaj mi se vratio kad smo osvojili titulu i kad smo držali trofej u rukama. Sjetio sam se svega što je bilo sa reprezentacijom. 

Čak i ta dvorana je udaljenja svega stotinjak metara od dvorane u kojoj smo igrali finale Evropskog prvenstva. Stvarno je poseban osjećaj. Nevjerovatno je osvojiti sa Real Madridom pogotovo Euroligu. Zahvalan sam prije svega Bogu, a sve ostalo je došlo prirodno – rekao je, između ostalog, Džanan Musa za "Dnevni avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.