KOŠARKA

Video / Kako je Boston ostao bez finala već u prvoj minuti

Miami su predvodili Džimi Batler (Jimmy Butler) s 28 poena i Kejleb Martin (Caleb) s 26 i 10 skokova

Tokom sinoćnje utakmice. Printscreen

A. O.

30.5.2023

Miami Heat pobijedio je u Bostonu Celticse sjajnim rezultatom 103:84 i prošao u finale protiv Denver Nuggetsa omjerom 4:3, čime je spriječio najveći raspad u historiji NBA doigravanja nakon što je poveo 3:0 pa ispustio iduće tri utakmice.

Boston se već u prvom poluvremenu našao u dvoznamenkastom zaostatku, koji je najviše uspio spustiti na sedam razlike, a jedan od razloga takve nemoći svakako je povreda njihovog najboljeg igrača Džejsona Tatuma (Jaysona) već u prvoj minuti utakmice. Tatum je doskočio na stopalo Gejbea Vincenta (Gabea) i iskrenuo zglob.

Uprkos očitim bolovima koji su mu smetali u igri, Tatum je na terenu proveo 41 i po minutu, ali nije mogao agresivno napadati koš te je završio sa samo 14 poena (šut 5/13), kojima je dodao 11 skokova. 

Ostatak ekipe nije uspio nadoknaditi njegov učinak, a posebno je podbacio Džejlen Braun (Jaylen Brown) koji je za 19 poena gađao 8/23 i 1/9 za tricu te izgubio osam lopti.

Miami su predvodili Džimi Batler (Jimmy Butler) s 28 poena i Kejleb Martin (Caleb) s 26 i 10 skokova, a njih su dvojica podijelila devet glasova za MVP-a finala Istoka, ali Batleru je pripao trofej Lerija Birda (Larryja) jer je dobio jedan glas više.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.