NBA

Irving kontaktirao Džejmsa: Plan je dovođenje "Kralja" u Dalas

Višestruki Ol-star bek je pokušao svojim pozivom napraviti supertim sastavljen od Lebrona, Irvinga i Dončića

Plan Irvinga: Kontaktirao Džejmsa i pozvao ga da dođe u Dalas. Screenshot/Twitter

N. H.

5.6.2023

Kajri Irving (Kyrie), višestruki Ol-star bek, u februaru je postao član Dalas maveriksa. Njegov ugovor je istekao na kraju sezone i sada Irving pokušava izvagati svoje opcije prije potpisa ugovora sa novom ekipom. 

On je, prema informacijama Šamsa Čaranije (Shams Charania), već kontaktirao Lebron Džejmsa (James) kako bi saznao da li je Lebron zainteresiran za dolazak u redove ekipe iz Teksasa. 

Njegov dolazak bi se posmatrao kao svojervrsni paket. Ukoliko Lebron dođe u Maverikse, onda bi i Irving produžio ugovor sa ovom ekipom.

Njih dvojica su već bili saigrači u Klivlend kavalirsima, a zajedno su uspjeli i osvojiti prsten 2016. godine. Godinu dana kasnije njihov odnos se ohladio i Irving je potpisao za ekipu Boston seltiksa. 

Nije tajna da je Lebron nekoliko puta pokušao izlobirati da Irving dođe u njegove Los Anđeles Lejkerse, a izgleda da su se sada uloge zamijenile. 

Ekipa sastavljena od Džejmsa, Irvinga i Luke Dončića bi sigurno bila favorit za sami vrh NBA lige, ali je to malo vjerovatno. 

Prije svega njihovi ugovori su preveliki, a teško je povjerovati da bi Irving pristao na smanjenje plate samo da bi zaigrao sa njima u istom timu. 

Na to sve treba dodati da se i Luka Dončić pita za mnoge stvari u ovoj franšizi, a generalni menadžer i vlasnik ekipe sigurno ne bi rizikovali sa potezima koji bi dodatno razljutili Slovenca. 

Odnosi Dončića i Dalasa su nakon ove sezone na tankom ledu, a neki brzoplet potez bi mogao napraviti ogroman problem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.