ISKAZAO OGORČENJE

Legendarni Tanjević žestoko kritikovao zvijezde Partizana: Wagnerovci, bježite kao četnici 1945.

Partizanovi "Wagnerovci" u bježaniji prema Zapadu, negdje su oko Zidanog Mosta već, sjećaju se dana, kad su ljubili dres..., napisao je Tanjević

Tanjević: Kritikovao Lesora i Pantera. Facebook

E. Ć.

29.6.2023

Legendarni Bogdan Tanjević oglasio se na Twitteru gdje je žestoko izvrijeđao inostrane zvijezde Partizana koje odlaze iz kluba nakon jedne dobre sezone.

To se odnosi na Matijasa Lesora (Mathias Lessort) i Kevina Pantera (Punter) koji su otišli iz Partizana nakon sezone u kojoj su osvojili ABA ligu i bili nadomak Final foura Eurolige. Lesor je prešao u redove grčkog Panatinaikosa, dok će Panter narednu sezonu igrati za Barcelonu.

- A u ruka Mandušića Vuka bit će svaka puška ubojita... Veliki Žoc, nauči ih kako se koristi vlastiti talent, oni, pred 20.000 navijača ljube dres, iz ljubavi prema klubu, poslije nađu veću kesu, raziđu se, a Žocu ostave priliku "da se dokazuje". Veliki Željko. Čak ni on, ne može svake godine roditi dva muška blizanca.

Partizanovi "Wagnerovci" u bježaniji prema Zapadu, negdje su oko Zidanog Mosta već, sjećaju se dana, kad su ljubili dres, pred vjernih 20.000 ća navijača... (Ljubav, kako to gordo zvuči)."

Partizanovi "Vagnerovci" u bježaniji od Partizana, već negdje oko Zidanog Mosta, (koja vas godina sjeća na ovo?) pokazat će koliko vrijede, već iduće godine, u novom 'ljubljenom' dresu.. Vidjet ćemo! - napisao je Tanjević.

Inače, legendarni trener sarajevske Bosne Boša Tanjević u svojim objavama aludira na nekoliko stvari.

Vuk Mandušić, kojeg spominje, je inače srpski hajduk iz zadarskog kraja koji je slavu stekao boreći se po Ravnim Kotarima i šibenskom kraju za Mlečane protiv Turaka u 17. stoljeću.

On je poginuo kod Kistanja, a onda ga je otpjevao naslavniji Crnogorac Petar Petrović Njegoš.

Što se tiče Wagnerovaca, Tanjević je aludirao na to da su košarkaši plaćenici koji poslodavca i ljubav u koju se kunu napuštaju u najtežem trenutku za njih.

Zidani Most je važno saobraćajno čvorište u Sloveniji gdje su se 1945. partizanima predali crnogorski četnici u bijegu pred trupama NOB-a. Partizanske snage su nakon toga likvidirale crnogorske kvislinge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.