LEGENDARNI TRENER

Bogdan Tanjević prisustvovao treningu reprezentacije BiH u Skenderiji

Aktuelni selektor Adis Bećiragić je bivši učenik neprevaziđenog Boše, godinama su sarađivali u Turskoj

Tanjević: Posjetio reprezentativce BiH. KS BiH

N. H.

9.8.2023

Legendarni Bogdan Tanjević večeras je prisustvovao treningu košarkaške reprezentacije BiH u sarajevskoj Skenderiji i pružio podršku Zmajevima pred nastup u olimpijskim pretkvalifikacijama, navodi se na zvaničnoj Facebook stranici Košarkaškog saveza BiH.

Podsjetimo, aktuelni selektor Adis Bećiragić je bivši učenik neprevaziđenog Boše, godinama su sarađivali u reprezentaciji Turske.

Nekoliko korisnih savjeta šef stručnog štaba našeg nacionalnog tima i ovom prilikom je dobio od trofejnog trenera, koji je s Bosnom ostvario najveći klupski uspjeh u historiji bh. košarke.

Pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre reprezentativci BiH započinju 13. augusta protiv Portugala, dan kasnije igraju s Poljskom, a 16. augusta s Mađarskom zatvaraju grupnu fazu. Utakmice ove grupe igraju se u poljskom gradu Glivice.

Prve dvije reprezentacije plasirat će se u polufinale, gdje se križaju sa dva najbolja tima iz grupe A (Češka, Estonija, Izrael, Sjeverna Makedonija). Pobjednik turnira plasirat će se u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.