OSVAJAJU SRCA

NBA zvijezde van terena: Trojica najzgodnijih košarkaša lige

Njihova sposobnost da spoje vrhunsku sportsku izvedbu s harizmatičnom pojavom čini ih istinskim ikonama savremene sportske kulture

Luka Dončić. AP

27.8.2023

U svijetu NBA lige, ne samo da se igrači takmiče za pobjedu na terenu, već često i izazivaju uzdahe svojih obožavateljki svojim zgodnim izgledom. U nastavku vam donosimo spisak trojice najzgodnijih košarkaša koji su osvojili srca ne samo svojom igrom, već i svojim šarmom i privlačnim izgledom.

Luka Dončić

Mladi slovenski košarkaš Luka Dončić brzo je osvojio svijet NBA lige svojim iznimnim talentom i harizmatičnom pojavom. Njegov mladenački izgled, svijetle oči i konstantni osmijeh na licu čine ga vrlo privlačnim za mnoge obožavateljice. 

Luka Dončić. AP

Dončićeva neustrašiva igra na terenu dodatno doprinosi njegovoj privlačnosti, stvarajući savršen spoj sportskog duha i mladenačkog šarma.

Džejson Tejtum

Džejson Tejtum (Jayson Tatum), član Boston Seltiksa, također je jedan od onih košarkaša koji svojim izgledom ostavlja snažan dojam. Njegova visoka građa, prodoran pogled i profinjen stil igre učinili su ga idolom mnogih ljubiteljica košarke. 

Džejson Tejtum. AP

Tejtum je izgradio svoj status ne samo kao talentiran košarkaš, već i kao modna ikona, često se pojavljujući u raznim modnim događanjima i na naslovnicama časopisa.

Zak Lavin

Zak Lavin (Zach LaVine), zvijezda Čikago Bulsa, donosi dozu energije i uzbuđenja svojom igrom i izgledom. Njegova atletska građa, brza i atraktivna igra, te moderni modni stil čine ga neodoljivim za mnoge obožavateljice. 

Zak Levin. AP

Lavin je također poznat po svom prisustvu na društvenim mrežama, gdje često dijeli trenutke iz svog života i interakciju s fanovima.

Ova trojica košarkaša samo su mali dio šarmantnih igrača koji čine NBA ligu još privlačnijom za ljubitelje košarke širom svijeta. Njihova sposobnost da spoje vrhunsku sportsku izvedbu s harizmatičnom pojavom čini ih istinskim ikonama savremene sportske kulture.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.