NOVA "CRNA MAMBA"

Zvijezda Jordana svijet podsjeća na Kobija Brajanta: Njegovi potezi zaludili društvene mreže

Ljubitelji košarke, fanatični kakvi jesu, jedva su dočekali da naprave famu oko nove zvijezde na najvećoj sceni

Holis-Džeferson: Nova zvijezda. FIBA

N. H.

28.8.2023

Rondej Holis-Džeferson (Rondae Hollis-Jefferson), reprezentativac Jordana, napravio je pravu pomamu na Mundobasketu. Ljubitelji košarke, fanatični kakvi jesu, jedva su dočekali da naprave famu oko nove zvijezde na najvećoj sceni.

Za Holisa-Džefersona zbog njegovih poteza na terenu, ali i broja na leđima (24) i znojnice oko desne ruke, navijači širom svijeta govore da je u njega ušao duh Kobija Brajanta (Kobe Bryant).

Jordanski reprezentativac je postigao 24 poena u utakmici protiv Grčke, dok je u današnjem porazu od Novog Zelanda (95:87) postigao 39 poena, te pridodao devet skokova i četiri asistencije.

Čak je i na pitanje u vezi s tragično preminulim Brajantom dao odgovor vrijedan pažnje.

- Velika čast za mene je što me porede s Kobijem. Definitivno je samo jedan Kobi, ali znate... Osjećao sam ogromnu podršku i ljubav ljudi koji su nas podržavali na utakmici. Također, mislim da su u ključnim momentima Bog i Kobi kroz energiju bili uz mene – poručio je Holis-Džeferson. 

Inače, ovaj košarkaš je studirao na koledžu Arizona, a izabran je kao 23. izbor na NBA draftu 2015. godine. Tamo je nastupao šest godina, a najviše se zadržao u Bruklin Netsima, a od tad je nastupao u Turskoj, Portoriku i na Filipinima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.