NESTVARNA SERIJA

Musa i Real slavili nakon preokreta u Francuskoj: Dugo će se pričati o početku posljednje četvrtine

Realu je ovo 16. trijumf ove sezone

Sa večerašnje utakmice. Platforma X

E. Ć.

28.12.2023

Košarkaši Real Madrida nakon velike drame i sjajne serije stigli su do pobjede na gostovanju kod Asvela rezultatom 77:76 u meču 17. kola Eurolige.

Asvel je većim dijelom meča vodio protiv Reala. U nekoliko navrata je imao i devet poena prednosti protiv prvaka Evrope, a onda su se "Kraljevi" trgnuli.

Treća četvrtina je završena rezultatom 57:51 za Asvel, a onda je uslijedilo sjajno otvaranje posljednje četvrtine Reala.

Madriđani su napravili seriju od čak 16:0 i došli do vodstva od 67:57. Osam prvih poena ubacio je Vinsan Pojrije (Vincent Poirier) koji je odigrao sjajnu završnicu meča.

Upravo je on bio najefikasniji u Realu sa 17 poena.Pratio ga je Valter Tavareš (Walter Tavares) sa 16, dok je bh. reprezentativac Džanan Musa susret završio sa deset poena, a dodao je i po jednu asistenciju, skok i blokadu.

Musa je na parketu proveo 24 minute. Bio je nepogrješiv sa slobodnih bacanja (4/4), ali je iz igre imao polovičan učinak (3/6).

Kod Asvela se istakao Timote Luvavu-Kabaro (Timothe Luwawu-Cabarrot) sa 20 ubačaja, dok je Pariz Li (Paris Lee) dodao tri manje.

Realu je ovo 16. trijumf ove sezone, ima samo jedan poraz, dok je Asvel sada na omjeru 2-15.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.