NBA LIGA

Nikola Jokić ostvario historijski tripl-dabl: Denver razbio Vašington

Vašington Vizardsi nisu bili ozbiljan rival ni pola četvrtine

Detalj s utakmice. Platforma X

H. J. I.

23.2.2024

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su pobjedu nakon Ol-star pauze i to bez imalo muke u okršaju sa davljenikom iz glavnog grada Amerike. Vašington Vizardsi nisu bili ozbiljan rival ni pola četvrtine, pa su rezultatom 130:110 pretrpjeli deveti poraz zaredom u NBA ligi.

Utakmicu je obilježio Nikola Jokić upisavši svoj 121. tripl-dabl u karijeri sa 21 poenom, 19 skokova i 15 asistencija, pa je na taj način ostvario dvocifren učinak u tri kategorije protiv svih ekipa u NBA ligi, osim, logično, kluba za koji nastupa od dolaska u SAD.

Jokić je gađao bez promašaja iz igre 10 od 10 uz 1 od 2 sa penala uz jednu ukradenu loptu i tri izgubljene, a imao je i +/- učinak od +23.

Sam tok meča i nije bio naročito zanimljiv, već u prvoj dionici po prvi put je bilo deset poena viška, pa čak i šesnaest u jednom momentu, dok je do poluvremena domaćin dodatno uvećao razliku i imao velikih 72:49. Nikola je već tada bio nadomak tripl-dabl učinka sa 10 poena, 14 skokova i 9 asistencija.

Dva pasa su posebno privukla pažnju, a od njih najviše profitirao Aron Gordon.

Vizardsi su meč startovali sa Džordanom Pulom na klupi nakon velikih kritika na njegov račun i zalaganje, ali očigledno im ni to nije pomoglo. Povreda Kentevijusa Kaldvel-Poupa donekle je zabrinula trenera Nagetsa Majkla Melouna, a potencijalno i ispuštena ogromna razlika u trećoj dionici, međutim plus je i dalje bio ogroman (101:83).

U posljednjem kvartalu odrađen je posao, pa je Denver došao do skora 37-19 i tako se učvrstio na četvrtom mjestu Zapada, sa dva slavlja manje od vodeće Minesote.

Majkl Porter Džunior je bio poenterski najbolji igrač sa 22 poena i 11 skokova, Džamal Marej je dodao 18 i 8 asistencija, dok je 17 ubacio Aron Gordon. U poraženoj ekipi Kajl Kuzma je bio strijelac 31 poena uz 13 uhvaćenih lopti.

Vizardsi su drugi najgori tim Istoka sa učinkom 9-46 poslije ovog okršaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.