NOGOMET

Junajted savladao Votford, Lisice „očerupale“ Pijetlove

AFP

Piše: N. Kr.

28.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Sa četiri večerašnje utakmice otvoreno je 14. kolo engleskoj Premijeršipa. Viđen je uzbudljiv nogomet te čak 13 golova na četiri terena.

Mančester junajted je gostovao ekipi Votforda i ubilježio je pobjedu rezultatom 4:2. Junajted je pomislio da je „posao“ završio već u prvom poluvremenu jer su sva tri gola postigli nakon 45 minuta igre. Jang (Young) je „načeo“ mrežu Votforda u 19. minuti, a samo šest minuta kasnije je opet pogodio za velikih 2:0.

Marsijal (Martial) je potvrdio kvalitet i bolju igru Junajteda u 32. minuti kada je na semaforu pisalo 3:0 za ekipu Žoze Murinja (Jose Mourinho).

U nastavku susreta viđeno je još tri gola.

Dini (Deeney) je u 77. minuti pogodio za smanjenje rezultata na 3:1 sa 11 metara. Do velike drame došlo je u 84. minuti kada je Dukur (Doucoure) smanjio rezultat na 3:2. Ipak, Junajted nije dozvolio veliki kiks i od gotovog veresiju te su golom Lingarda u 86. minuti postavili konačnih 4:2. Ekipa iz Mančestera je sa ovom pobjedom došla do 32. boda, te sada imaju pet manje od Sitija i vrebat će njihov kiks u narednim kolima.

Totenhem je nakon kiksa kod kuće protiv WBA-a još jednom neugodno iznenadio svoje navijače i sve više gubi korak u trci sa Sitijem i Junajtedom. „Pijetlovi“ su kao gosti poraženi protiv Lestera (2:1) i tako su u seriji od tri utakmice bez pobjede.

Nakon 45 minuta igre „Lisice“ su imale prednost od dva gola. Vardi (Vardy) je pogodio u 13. minuti, a Marez (Mahrez) je u 46. minuti dotukao ekipu Maurisija Poketina (Mauricio Pochettino). U drugom dijelu, Totenhem je pokušavao doći bar do boda ali im to nije pošlo za nogom. Heri Kejn (Harry Kane) je postigao utješni pogodak za svoju ekipu u 79. minuti što je bio i konačni rezultat ove utakmice.

WBA i Njukasl odigrali su uzbudljivu utakmicu na Havtornsu u kojoj su viđena četiri gola, ali pobjednika nije bilo (2:2). Robson-Kanu je u 46. minuti doveo domaće u vodstvo, a Fild (Field) je u 56. minuti povećao vodstvo na 2:0. Ipak, „Svrake“ se nisu predale i na kraju su uspjele doći do boda. Klark (Clark) je u 59. minuti smanjio na 2:1, a autogolom Evansa u 83. minuti Njukasl je došao do vrijednog boda.

Brajton i Kristal Palas odigrali su susret bez pogodaka.

Pogledajte tabelu i sažetke utakmica Votford-Mančester junajted, Lester-Totenhem i WBA-Njukasl:

.


Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.