NOGOMET

Monako sprema ponudu za Sarija

A. M.

5.4.2018

Kako stvari stoje Napoli neće produžavati ugovor sa svojim trenerom Mauriciom Sarijem (Maurizio Sarri). Napoli više nije prvi na tabeli Serije A i teško je da će se nešto promijeniti do kraja sezone, s obzirom na to je Juventus sada svu energiju usmjerio na osvajanje domaćeg šampionata, s obzirom da u Ligi šampiona poslije ubjedljivog poraza u prvom meču četvrtfinala od Reala ima samo šanse u teoriji.

S druge strane Sari je nedavno već dobio ponudu jednog kluba iz Turske, a sada se konkretno pominje i Monako. Klub iz Francuske će na ljeto najvjerovatnije ostati bez trenera jer će Leonard Žardim (Jardim) trenersku karijeru najvjerovatnije nastaviti u Engleskoj, pa su čelnici kluba počeli da traže adekvatnu zamjenu.

Sari ima u ugovoru otkupnu klauzulu od osam miliona eura, ali to klubu, koji se nalazi u vlasništvu ruskog oligarha ne bi trebalo da predstavlja problem.

Italijanski stručnjak sada zarađuje tri miliona eura po sezoni u Napoliju, a Monako je spreman da mu ponudi duplo više.  Kako stvari stoje čeka se odlazak Žardima da se pregovori finaliziraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.