NOGOMET

Berluskoni najavio da će ponovo kupiti Milan

CdM

27.4.2018

Ukoliko se ovako nastavi, ne mogu osporiti da ću prije ili kasnije ponovo kupiti Milan, poručio je Silvio Berluskoni (Berlusconi) na sinoćnjem političkom skupu.

Biznismen, medijski magnat i bivši premijer koji je vodio milanski fudbalski klub 30 godina, prodao ga je prošle godine Jonghong Liju za 740 miliona eura.

No, italijanski mediji navode da je Berluskoni na političkom skupu njegove stranke "Forza Italia" u Udinama okupljenima poručio da bi mogao ponovo preuzeti Milan. 

"S obzirom na to kako stvari idu, moglo bi se završiti novom kupovinom Milana“, naglasio je Berluskoni.

Dodao je da je neočekivano loš rezultat "Forza Italije" na nedavnim izborima došao kao posljedica njegove prodaje slavnog kluba. 

- Mnogi su me zaustavljali i pitali zašto sam prodao klub ko zna kome. Oni me krive za trenutno stanje u Milanu. Moram vam priznati nešto. Ukoliko se ovako nastavi, ne mogu osporiti da ću prije ili kasnije ponovo kupiti Milan - kazao je Berluskoni.

- "Rosoneri" se suočavaju s ograničenjima zbog kršenja pravila “Finansijskog fer-pleja“, a uz to ostaje da se vidi da li će Li biti u mogućnosti nastaviti vraćati kredit Eliot Menadžementu.

Ove sezone Milanu ne ide najbolje ni na terenu. Istina, plasirao se u finale Kupa Italije, u kojem će se 9. maja na rimskom Olimpiku sastati s Juventusom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.