LIGA PRVAKA

Mesi srušio rekord i bacio rukavicu u lice Ronaldu: Čeka se odgovor Portugalca

Sponzorisani tekst

19.9.2018

Barcelona je jučer pobijedila PSV 4:0 u utakmici prvog kola skupine B Lige prvaka, a tri pogotka postigao je Lionel Mesi (Messi).

S tim hat-trickom, Argentinac je 'pobjegao' Kristijanu (Cristiano) Ronaldu s kojim je do jučer dijelio prvo mjesto po broju hat-trickova u LP-u. Sad je Mesi sam na vrhu kao čovjek s najviše hat-trickova u povijesti natjecanja.

Ponajbolji nogometaš današnjice je, kao što smo rekli, bio izjednačen s Ronaldom, ali je fenomenalnom partijom zapalio Kamp Nou. Barca se mučila u uvodnih pola sata utakmice da bi Holanđane odličnim slobodnjakom probio upravo Mesi.

Nakon prekrasne solo-akcije i pogotka Dembelea, Mesi je zabio još dva u završnih 13 minuta, a u tom periodu gledatelji su vidjeli i isključenje Samuela Umtitija.

Mesi sad ima 48 hat-trickova u svojoj zavidnoj karijeri i postigao je više golova u Ligi prvaka nego PSV u cijeloj klupskoj historiji! Mesi je sad na 103, a PSV na 102. Pa ne čudi što je trener Ernesto Valverde sipao pohvale na račun svog 31-godišnjeg superstara.

"Mesi? Pa to je normalno, mi to stalno gledamo. Za bilo koga od nas to bi bilo nenormalno, ali on čini nevjerojatne stvari i kod njega to izgleda poput rutine...", kazao je Valverde i osvrnuo se na slobodnjak.

 "Morali smo nekako otvoriti utakmicu. Bilo je to remek-djelo!"

"Bilo je teško zabiti taj prvi gol. Drugo smo poluvrijeme krenuli dobro, dominirali utakmicom, ali kod 1:0 uvijek postoji opasnost. Nakon drugoga gola bili smo mirniji", dodao je Valverde.

A dok je Mesi svojom predstavom i rušenjem rekorda omogućio Barceloni lijep ulazak u novu sezonu Lige prvaka, sam klub gleda kako prekinuti dominaciju rivala Real Madrida u LP-u. Podsjetimo, Madriđani su osvojili zadnje tri Lige prvaka te četiri u zadnjih pet godina.

"Ko nije motiviran da osvoji Ligu prvaka?! Samo je šest utakmica u grupnoj fazi i znamo važnost svake pojedine", odgovorio je Valverde na pitanje o želji da se prekine Realova dominacija na evropskoj sceni.

A, koliko je ko motiviran večeras, saznajte na ponudi MOZZART kladionice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.