REAKCIJE

Nike i EA Sports "duboko zabrinuti" zbog optužbe za silovanje protiv Ronalda

Budno pratimo razvoj situacije, jer očekujemo od istaknutih sportista i naših ambasadora da se ponašaju u skladu s vrijednostima koje poštujemo i zagovaramo

Ronaldo: Odbacio optužbe

Fena

5.10.2018

Američki proizvođač sportske opreme Nike i kompanija EA Sports, koja se bavi kreiranjem kompjuterskih igara, koji se nalaze među sponzorima portugalskog nogometaša Kristijana Ronalda (Cristiano), izrazili su duboku zabrinutost zbog optužbe za silovanje iz 2009. godine i obnovljene istrage u tom slučaju.

Portugalac je optužbe 34-godišnje bivše američke učiteljice Katrin Majorgu (Kathryn Mayorga) u srijedu je odlučno odbacio, poslavši poruku preko svog profila na Twitteru da je "njegova savjest mirna i da će mirno čekati rezultate bilo kakve istrage". 

No, Nike, koji s Ronaldom ima sklopljen ugovor vrijedan milijardu američkih dolara, nije tako lako spreman prijeći preko optužbi s kojima je 33-godišnji nogometaš Juventusa suočen.

- Duboko smo zabrinuti uznemirujućim optužbama i nastavit ćemo pažljivo pratiti situaciju - stoji u saopćenju jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača sportske opreme.

Sličnog je sadržaja i saopćenje kompanije EA Sports:

- Budno pratimo razvoj situacije, jer očekujemo od istaknutih sportista i naših ambasadora da se ponašaju u skladu s vrijednostima koje EA poštuje i zagovara - saopćeno je.

Za razliku od sponzora Portugalca, njegov novi poslodavac Juventus bio je vrlo blagonaklon u svom javnom obraćanju, dajući podršku svojoj najvećoj zvijezdi.

- Ronaldo je u prošlim mjesecima pokazao visok nivo profesionalizma i posvećenosti, što svi u Juventusu cijenimo - piše u objavi na službenom profilu italijanskog nogometnog prvaka na Twitteru.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.