DOMAĆI NOGOMET

Pokrenut disciplinski postupak protiv NK Slaven iz Živinica i igrača

Zbog obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa i cjelokupne javnosti

Golman NK Slaven Živinice glumio povredu već u prvom kontaktu s loptom kako bi bio zamijenjen. Screenshot

Avaz Sport

18.10.2018

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine (NS FBiH) razmatrala je prijave Komisije za takmičenje NSFBiH protiv NK „Slaven“ Živinice i igrača Selimović Taiba i Sulejmanović Aziza zbog zloupotrebe odredbi člana 27. propozicija takmičenja Prve lige FBiH, a  vezano za nastup igrača mlađih od 21 godine na utakmicama Prve lige FBiH i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NSFBiH, institucije Nogometnog saveza FBiH i cjelokupne javnosti.

Disciplinska komisija NSFBiH je, nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje NSFBiH i popratnu dokumentaciju, pokrenula disciplinski postupak protiv NK „Slaven“ Živinice zbog povrede propisa i zloupotrebe odredbi člana 27. propozicija takmičenja Prve lige FBiH na utakmicama Prve lige FBiH i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NSFBiH, institucije Nogometnog saveza FBiH kao i cjelokupne javnosti. 

Također, Disciplinska komisija NSFBiH je pokrenula disciplinski postupak sa suspenzijom do okončanja disciplinskog postupka protiv igrača NK „Slaven“ Živinice Selimović Taiba i Sulejmanović Aziza zbog povrede propisa i zloupotrebe odredbi člana 27. propozicija takmičenja Prve lige FBiH na utakmicama Prve lige FBiH i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NS FBiH, institucije Nogometnog saveza FBiH kao i cjelokupne javnosti.

Podsjećamo, iz kluba iz Živinaca pronašli su prostor za manipuliranje u pravilima koja nalažu da svaka ekipa u svom početnom sastavu mora imati najmanje trojicu igrača mlađih od 21 godine, te su u nekoliko navrata od svojih igrača zahtjevali da odglume povrede, kako bi bili zamijenjeni, onim starijim i iskusnijim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.