LIGA PRVAKA

"Redsi" sigurni protiv Zvezde, Di Marija u nadoknadi spasio PSG, Barca slavila protiv Intera

AFP

Avaz Sport

24.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+17

U jednom od najzanimljivijih mečeva trećeg kola grupne faze Lige prvaka, Barcelona je u okviru grupe B savladala Inter 2:0. Inter je bolje otvorio meč i prvi zaprijetio već u 3. minuti preko Perišića, koji je nakon poklona Ter Stegena  iz voleja "iz prve"šutirao prema golu, ali je bio neprecizan. Deset minuta kasnije, Barca je uputila prvi šut u okvir gola Intera. Kutinjo je šutirao s 20 metara iskosa, ali je lopta otišla preko gola. U 16. minuti Perišić je poslao nisku loptu s lijevog krila, Ikardi je natrčao, no loše je zahvatio na vrhu peterca i na kraju šutirao visoko preko gola.

U 18. minuti Barca je imala veliku priliku preko Lengleta koji je šutirao glavom, ali je Handanovič sjajno odbranio. Nakon toga, u 25. minuti Ikardi je pobjegao svom čuvaru, ali se poskliznuo u ključnom trenutku i prilika za Inter je propala. Tri minute kasnije, Rafinja je šutirao iz dobre pozicije, ali Handanovič njegov niski šut sigurno uhvatio. 

Ipak Rafinja je u 33. minuti pogodio mrežu "Nerazzurra, "nakon što su gosti neoprezno izgubili loptu na svojoj polovici, Suarez ga je sjajno uposlio, a Brazilac rutinski pospremio loptu u mrežu za 1:0. U 38. minuti Inter je imao priliku preko Većina koji je s dvadesetak metara šutirao malo preko gola. U 45. minuti Perišić je probio po lijevoj strani i zavrnuo u sredinu, ali nikoga od njegovih saigrača nije bilo blizu lopte, te se tako na odmor otišlo s minimalnom prednošću Barcelone.

Inter je u nastavku zaigrao nešto ofanzivnije. U 51. minuti Perišić je ponovo našao u stopostotnoj šanci, ali je Ter Stegen u posljednji trenutak ispred njega izbio loptu. Dvije minute kasnije, Politano je ima odličnu poziciju za udarac na rubu šesnaesterca, ali je šutirao visoko preko gola. Barcelona je imala priliku preko Suareza u 59. minuti, ali je njegov šut sjajno odbranio Handanovič.

Dvije minute kasnije, Lenglet je imao zicer, ali se ponovo Handanovič istakao i sačuvao svoj gol. Barca je novu priliku imala u 66. minuti kada je Suarez iz slobodnog udarca sa 16 metara, šutirao ispod živog zida, ali je Brozović spasio gol jer je legao na travu iza zida. U 71. minuti nakon kontre Barcelone, Handanovič je odlično odbranio Suarezov udarac glavom, a u nastavku je lopta došla do Kutinja čiji je udarac s nekoliko metara od gola zaustavila prečka. Pitanje pobjednika riješio je u 83. minuti Žordi Alba koji je nakon fenomenalne asistencije Ivana Rakitića rutinski pogodio za konačnih 2:0.

U okviru grupe C Liverpul je uvjerljivo savladao Crvenu Zvezdu 4:0. Gosti iz Beograda krenuli su bez straha, a u 5. minuti izveli su i skraćeni korner, međutim nije bilo opasnosti po gol Liverpula. U 11. minuti Šaćiri je poslao dubinsku loptu, Salah se sjajno oslobodio svojih čuvara i pokušao da savlada golmana Zvezde Borjana, ali mu je on uletio u noge i odbranio pokušaj.

Liverpul je do vodstva došao u 21. minuti meča kada je Šaćiri proigrao Robertsona na lijevoj strani, ovaj vratio savršenu povratnu loptu na penal do Firmina koji je zatresao mrežu Beograđana za 1:0. U 26. minuti Robertson je ušao u kazneni prostor po lijevoj strani, i umjesto da šutira, pokušao je da proigra Salaha, ali je to bila loša odluka i propala je prilika za "Redse" da udvostruče prednost. 

Liverpul je udvostručio prednost u 45. minuti meča nakon sjajne akcije Mekanim je uposlio Salaha koji se našao u situaciji jedan na jedan i lagano pospremi loptu u mrežu za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku "Redsi" su nastavili s dominacijom. U 49. minuti  Mane je pao u kaznenom prostoru poslije duela s Stojkovićem, sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator s jedanaest metara bio je Mohamed Salah koji je pogodio za 3:0. U 54. minuti Aleksander-Arnold je primio odličan centaršut i uhvatio ga iz prve, ali je slabo zahvatio loptu i golman Zvezde Borjan je nekako odbranio. 

U 69. minuti Zvezda je imala prvu veliku priliku kada je s desne strane oštro šutirao Srnić, ali je na drugoj strani zamalo bio "kratak" Ben koji nije uspio iz klizećeg da zakači loptu. U 76. minuti, nakon što je Ben neoprezno igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na novi penal za "Redse". Međutim, ovaj put nisu uspjeli postići gol. Neprecizan s bijele tačke bio je Sadio Mane. Samo četiri minute kasnije Mane se iskupio za promašeni penal. On je u 80. minuti matirao golmana Zvezde za konačnih 4:0. 

U istoj grupi  Pariz Sen Žermen i Napoli odigrali su 2:2. Gosti iz Italije poveli su u 29. minuti kada je loptu u mrežu domaćina pospremio Insinje. Parižani su do izjednačenja došli u 61. minuti kada je Marko Rui zatresao vlastitu mrežu. Do novog gola Napoli je došao u 77. minuti kada je pogodio Mertens. Vrijedan bod Parižanima donio je Angel Di Marija u trećoj minuti nadoknade.  

U grupi A Borusija Dortmund je savladala Atletiko Madrid s visokih 4:0. Strijelci za njemački tim bili su Aksel Vitsel u 38. i Gereiro u 73., Sančo u 84. minuti, te ponovo Gereiro u 90. minuti meča.

U grupi D  Galatasaraj i Šalke odigrali su meč bez golova 0:0.

U istoj grupi Porto je u gostima bio bolji od Lokomotive iz Moskve s 3:1. Porto je do vodstva došao u 26. minuti kada je Musa Marega bio siguran s bijele tačke. Na 2:0 povisio je Hektor Herrra u 36. minuti meča. Dvije minute kasnije, Lokomotiva je smanjila na 2:1 golom Mirančuka.  Ipak, Porto je do novog gola došao u 47. minuti kada je Korona zatresao mrežu domaćina. 

Pogledajte sve tabele grupa nakon odigranog trećeg kola: 

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.