LIGA PRVAKA

Salah odveo Liverpul u osminu finala, Lukas poslao Inter u Evropsku ligu

Odigrano posljednje kolo u grupama od A do C

Salah: Heroj "Redsa". AFP

Avaz Sport

11.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+21

Večeras smo saznali osam ekipa koje su izborile plasman u osminu finala Lige prvaka. To su: Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Barcelona, Totenhem, Paris Sen Žermen, Liverpul, Porto i Šalke. 

Najzanimljivije je bilo u grupi C. Pariz Sen Žermen je u Beogradu pobijedio Crvenu zvezdu rezultatom 4:1.

Pariski klub od prve minute krenuo je agresivno i napadački. To im se isplatilo već u 9. minuti. Lopta je stigla do Mbapea (Mbappé), on je bez ikakvih problema pretrčao Stojkovića i namjestio Kavaniju (Cavani) koji je bez mnogo problema zatresao mrežu beogradskog kluba.  U 15. minuti  Mbape je dodavanjem izbacio loše postavljenu odbranu Zvezde. Na desnoj strani usamljen je ostao Kavani, ali se loše snašao i izgubio loptu. U nastavku Mbape nije uspio da se snađe u petercu. 

U 24. minuti Marko Verati (Marco Verratti) je odigrao lijep dupli pas sa Mbapeom, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u golmana Zvezde Borjana. I u nastavku su se redale šanse pred golom domaćina. U 40. minuti Nejmar (Neymar) se zaleteo na Stojkovića, sklonio loptu unutra, a onda poslije dva lažnjaka u kaznenom prostoru na teren bacio golmana Zvezde Borjana i loptu posmremio u mrežu domaćina za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

U drugo poluvrijeme Zvezda je ušla dosta bolje. Igrala se 56. minuta kada je nakon centaršuta sa boka Tijago Silva (Thiago) nije lijepo izbio loptu glavom, nego ju je prebacio, ona je došla do Gobeljića, a Zvezdin bek je uhvatio volej i poslao loptu u bliži ugao gola Bufona za 2:1. Međutim, Zvezda nije mogla napraviti nešto više. U 74. minuti Markinjoš (Marquinhos) je postavio konačnih 3:1. Konačnih 4:1 u 91. minuti postavio je Mbape, koji je tako ovjerio plasman PSG u narednu fazu takmičenja. 

U drugoj utakmici ove grupe Liverpul je savladao Napoli minimalnim rezultatom 1:0. Junak "Redsa" bio je Mohamed Salah koji je u 34. minuti nakon asistencije Milnera, došao skoro do gol-aut crte i onda preciznim udarcem zabio Ospini kroz noge za erupciju oduševljenja na Enfildu. 

U grupi A Borusija Dortmund je u gostima pobijedila Monako rezultatom 2:0. Dvostruki strijelac za njemački tim bili su Rafael Gereiro (Raphaël Guerreiro) u 15. i 88. minuti. 

U drugoj utakmici ove grupe Klub Briž i Atletiko Madrid su odigrali meč bez golova. 

Plasman u drugi krug iz grupe A osigurali su Borusija Dortmund i Atletiko Madrid, a u Evropsku ligu s trećeg mjesta će Klub Briž. Monako je se oprostio od takmičenja u Evropi. 

U grupi B Barcelona i Totenhem su remizirali 1:1. Katalonski klub poveo je u 7. minuti kada je Dembele uzeo loptu na centru i fenomenalnom solo akcijom razbio Totenhemovu odbranu za 1:0. Plasman u osminu finala "Pijetlovima" je donio Lukas (Lucas) golom u 85. minuti meča. 

U drugom meču ove grupe Inter i PSV su također podijelili bodove odigravši 1:1. Gosti iz Holandije poveli su golom Hirvinga Lozana iz 13. minute, da bi u Mauro Ikardi (Icardi) golom u 73. minuti donio Italijanima plasman u osminu finala. 

U grupi B Barcelona je s prvog mjesta osigurala narednu fazu takmičenja, dok joj se pridružio Totenhem. Inter će igrati Evropsku ligu, dok je PSV završio kao posljednjeplasirani. 

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.