ALARMI SU UKLJUČENI

"L'Equipe": UEFA bi mogla izbaciti PSG iz Lige prvaka

Sve zbog prijašnjih sponzorskih ugovora s Katarom

Mbape i Nejmar. AFP

Avaz Sport

14.11.2018

Prema pisanju "L'Equipe", Evropska nogometna asocijacija (UEFA) bi mogla isključiti Pariz Sen Žermen iz Lige prvaka. 

Ovaj medij navodi da bi francuski prvak mogao biti isključen iz najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja zbog prijašnjih sponzorskih ugovora s državom Katar, koja je klubu pomagla u dovođenju nogometaša. 

"L'Equipe" prenosi da je UEFA-in sud odlučio da otvori slučaj i da ponovo pregleda dokumente iz sezona 2013./2014. i 2014./2015.

Problem je počeo još 2015., a Pariz Sen Žermen je 2014. godine bio kažnjen zbog kršenja pravila i transferi su im bili zabranjeni. S obzirom na to da su povratnici u djelo, UEFA bi ih mogla isključiti iz evropskih takmičenja. 

Problem je dovođenje Nejmara (Neymar) za 222 miliona eura i Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), koji je koštao 180 miliona, s nevjerovatnim iznosima plaća, koji nisu balansirani s prihodima kluba jer najveći dobitak novca imaju od evropskih utakmica. 

Sada je sve na sudskoj arbitraži (CAS), a ukoliko bi odlučili da izbace Pariz Sen Žermen, to bi sigurno bio veliki udarac za parisku ekipu koja želi da se okruni titulom prvaka Evrope.

Pariz Sen Žermen navodi da je odluka donesena na prvostepenoj komisiji potvrdila račune i okrivila njihov slučaj pod pritiskom klubova i drugih prvenstava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.