NOGOMET

Pariz Sen Žermen u panici: Nejmar i Mbape povrijeđeni

Njihova vrijednost oko 400 miliona eura

Nejmar i Mbape: Povrijedili se igrajući za reprezentacije. AFP

Nezavisne.com

21.11.2018

U Pariz Sen Žermenu se hvataju za glavu jer su iste noći dvojica najboljih igrača Parižana izašla iz igre zbog povreda, koji pritom vrijede oko 400 miliona eura.

Nejmar (Neymar) je povrijedio mišić noge poslije samo šest minuta, zamijenio ga je Evertonov Rišarlison (Richarlison), koji se kasnije ispostavio kao dobro rješenje. Ljekar "Selesaa" Rodrigo Lasmar je rekao da je Nejmar osjetio nelagodu. 

Trebat će više vremena da se sve to analizira i ode na rendgen, ali u suštini ne bi trebalo da je ozbiljna povreda - rekao je Lasmar, što je putem društvenih mreža rekao i Nejmar. 

Brazil je pobijedio Kamerun 1:0, Francuska je istim rezultatom savladala Urugvaj golom Žirua (Olivier Giroud), ali je u 36. minutu ostala bez Kilijana Mbapea (Kylian Mbappé), koji je povrijedio rame u jezivoj sceni poslije duela s golmanom Urugvaja Martinom Kampanom (Campana). 

Golman je potrčao ka Mbapeu da ga u kaznenom prostoru svoje ekipe "odsjekao", jer je hitri Francuz već primio loptu. Martin je uklizao, Mbape je pao i rame mu se našlo u potpuno neprirodnom položaju. 

Didije Dešam (Didier Deschamps) je morao da ga mijenja Florijanom Tovanom (Florian Thauvin), a sada slijedi strepnja hoće li i koliko biti spremni za okršaj s Liverpulom u Ligi prvaka za sedam dana. 

Nejmar i Mbape su uz Kavanija (Cavanija) dio udarnog trija Pariz Sen Žermena koji bi bez njih eventualno imao mnogo teži posao protiv Liverpula i Crvene zvezde u gostima, u odlučujuća dva kola Lige prvaka. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.